Jenő
-3 °C
6 °C

Egy 28 éves fiatalember csontvelő-átültetésére gyűjtenek

2002.01.15. 13:11
Pap András ösztöndíjasként egy évet az USA-ban töltött, hazautazása előtt pár héttel derült ki, hogy súlyos beteg. A diagnózis, akut mieloid leukémia. Az egyetlen lehetséges gyógymód a csontvelő-átültetés. Mind az amerikai, mind az itteni orvosok véleménye szerint ezt a műtétet abban az amerikai kórházban kell elvégezni, amelyben Andrást jelenleg is kezelik, mivel a fiú nincs szállítható állapotban. Emellett mivel a leukémia egy igen ritka fajtájáról van szó, a donor megtalálására Amerikában volt a legnagyobb esély. A csontvelő-átültetéshez az Országos Egészségbiztosító Pénztár 22 millió forinttal járult hozzá, amely összeg a költségeknek mintegy 30 százalékát fedezi. A hiányzó összeget önerőből kell megpróbálnia előteremteni, ezért András barátai a közvélemény segítségét kérik.

András kezelésére létrehozott Alapítvány neve és számlaszáma: Alapítvány az akutleukémia ellen. CIB Bank: 10700378-26129901-52000001 Az alapítvány címe: 1055 Bp., Szent Istvan krt. 7.

A kezeléshez szükséges összeg előteremtéséhez létrehoztak egy emelt díjas telefonszámot, mely jelen pillanatban csak vonalas készülékekről hívható. A hivás dija bruttó 450 Ft percenként (melyből 291 Ft Andrásé). Az emelt díja telefon száma: 06-90-532-000

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?