Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bevallotta tettét az olasz madármészáros

MTI
2002.01.15. 19:04
Feltáró jellegű, őszinte beismerő vallomást tett a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon az az olasz vadász, akit - három magyar társával és a védett madarakra történő vadászatok szervezésében közreműködő kalocsai utazási irodai képviselőnővel együtt - a múlt héten tartóztattak le természetkárosítás és más bűncselekmények elkövetésének alapos gyanújával - tájékoztatott kedden a főkapitányság sajtószolgálata.

Az olasz gyanúsított beismerte, amit az előzetes őrizetbe vételét megalapozó adatok is alátámasztották: Bács-Kiskun megye területén, Baja, Csávoly és Mélykút térségében magyarok közreműködésével több alkalommal is tartottak vadászatokat védett madarakra, melyeket csalogató berendezéssel hívogattak lemészárlásuk helyszínére.

A gyanúsítottak előzetes őrizetbe vételekor tartott múlt szerdai sajtótájékoztatón Sárközi Ferenc Baranya megyei főkapitány azt is elmondta, hogy az orvvadászok által okozott kár becsült értéke meghaladja a háromszáz millió forintot, bár az olasz éttermekben ennek akár a háromszorosáért is elkeltek volna a ritka madárfajokból készült ételkülönlegességek.

Az orvvadászat zsákmányát más, legálisan lőtt fácánokkal, nyulakkal együtt akarták átvinni a határon, de a szállítmány tavaly novemberben fennakadt egy vámellenőrzésen.