Ivó, Milán
EUR 383,86 Ft
USD 366,59 Ft
6 °C
26 °C

Nincs ítélet a Tiszába zavart fiú ügyében

Roma Sajtóközpont
2002.01.21. 19:00
A Szolnoki Városi Bíróság elnapolta annak két rendőrnek és halőrnek a tárgyalását, akik a vádirat szerint tavaly tavasszal a megvertek és a Tiszába kényszerítettek egy engedély nélkül horgászó tizennégy éves roma fiút. Amennyiben a sanyargatással és jogtalan fogva tartással vádolt rendőrök bűnössége beigazolódik, a bíróság akár nyolc évi börtönbüntetésre is ítélheti őket.

Tavaly áprilisban Tiszabura határában a Tisza parton egy halőrökből és rendőrökből álló négyfős járőrcsapat orvhorgászás közben "tetten ért" egy helyi roma fiút. A tizennégy éves F. Kálmánt azon nyomban a földre teperték, a fülénél fogva rángatták, majd arra kényszerítették, hogy ruhástól megmártózzon a Tisza jéghideg vizében. Az esetet követően a fiú szülei tettek feljelentést a Szolnoki Rendőr-főkapitányságon, majd a megyei ügyészség folytatta le a vizsgálatot és emelt vádat az egyenruhások ellen. A múlt heti tárgyaláson azonban nem jelent meg az egyik gyanúsított, így a következő meghallgatást a bíróság február 12-ére napolta el.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!