Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nincs ítélet a Tiszába zavart fiú ügyében

Roma Sajtóközpont
2002.01.21. 19:00
A Szolnoki Városi Bíróság elnapolta annak két rendőrnek és halőrnek a tárgyalását, akik a vádirat szerint tavaly tavasszal a megvertek és a Tiszába kényszerítettek egy engedély nélkül horgászó tizennégy éves roma fiút. Amennyiben a sanyargatással és jogtalan fogva tartással vádolt rendőrök bűnössége beigazolódik, a bíróság akár nyolc évi börtönbüntetésre is ítélheti őket.

Tavaly áprilisban Tiszabura határában a Tisza parton egy halőrökből és rendőrökből álló négyfős járőrcsapat orvhorgászás közben "tetten ért" egy helyi roma fiút. A tizennégy éves F. Kálmánt azon nyomban a földre teperték, a fülénél fogva rángatták, majd arra kényszerítették, hogy ruhástól megmártózzon a Tisza jéghideg vizében. Az esetet követően a fiú szülei tettek feljelentést a Szolnoki Rendőr-főkapitányságon, majd a megyei ügyészség folytatta le a vizsgálatot és emelt vádat az egyenruhások ellen. A múlt heti tárgyaláson azonban nem jelent meg az egyik gyanúsított, így a következő meghallgatást a bíróság február 12-ére napolta el.