Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Titkos felvétel a gyermekgyilkosságok gyanúsítottjáról

MTI
2002.01.22. 07:08
Egy belga szenátor, Jean-Marie Dedecker engedélyt eszközölt ki az igazságügyi minisztériumtól arra, hogy meglátogassa börtöncellájában a pedofíliával és többszörös gyermekgyilkossággal gyanúsított MarcDutroux-t, és kérdéseket tegyen fel neki. Dedecker azonban magával vitte a beszélgetésre a VTM tv munkatársát - akiről a börtönhatóságoknak azt állította, hogy a sofőrje -, s az újságíró Dutroux tudta nélkül, illetve bármiféle hivatalos engedély nélkül felvette a mintegy 50 perces beszélgetést.

A "kalóz" hangfelvételből hétfőn este több részletet is sugárzott a VTM. A felvételen Dutroux elismeri, hogy "bűnös a lányok fogva tartása miatt", de elutasítja azt, hogy a halálukért felelős lenne. Azt állítja továbbá: szerteágazó pedofil hálózattal volt rendszeres kapcsolatban, de a rendőrség szándékosan figyelmen kívül hagyta az ő erről szóló vallomását.

Dutroux, akit legalább négy kiskorú, illetve tizenéves leány elrablásával, megerőszakolásával és megölésével vádolnak,1996 óta van vizsgálati fogságban (a bizonyítási eljáráshoz több ezer génvizsgálatot kellett végezni, s emiatt többször elnapolták a tárgyalás megkezdését). A belga szenátort pártja hivatalosan megrótta, amiért lehetővé tette a "kalóz" felvétel elkészítését. Dedecker eljárását elfogadhatatlannak minősítette Guy Verhofstadt kormányfő is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?