Szilvia
5 °C
16 °C

Árad a Tisza Romániában

MTI
2002.01.23. 14:41
Árhullám kialakulását idézte elő a Tisza és mellékfolyóinak külföldi szakaszán az évszakhoz képest enyhe időjárás hatására megindult hóolvadás. A legnagyobb vízszint emelkedést a Kraszna romániai részén észlelték: az erdélyi folyószakaszon a víz magassága szerda hajnalban elérte azt a szintet, amelynél elrendelhető az I. fokú árvízvédelmi készültség. A Kraszna Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán is elkezdődött az áradás. A tetőző vízállást első fokú készültségi szint közelében várják a szakemberek, azonban a jégjelenségek jelentősen befolyásolhatják az árhullám nagyságát.

A jelenlegi adatok alapján a szakemberek nem számítanak jeges árvíz kialakulására, az csak akkor következhet be, ha nagyobb mennyiségű csapadék hullik a vízgyűjtő területeken. A Tiszán, a Szamoson és a Túron kisebb a vízszintemelkedés. A jéghelyzet sem változott jelentősebben az enyhe időjárás következtében, igaz a torlódások száma növekedett, de a jég vastagsága sehol nem éri el a 100 centimétert.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?