Ivó, Milán
EUR 383,52 Ft
USD 366,53 Ft
6 °C
26 °C

Árad a Tisza Romániában

MTI
2002.01.23. 14:42
Árhullám kialakulását idézte elő a Tisza és mellékfolyóinak külföldi szakaszán az évszakhoz képest enyhe időjárás hatására megindult hóolvadás. A legnagyobb vízszint emelkedést a Kraszna romániai részén észlelték: az erdélyi folyószakaszon a víz magassága szerda hajnalban elérte azt a szintet, amelynél elrendelhető az I. fokú árvízvédelmi készültség. A Kraszna Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán is elkezdődött az áradás. A tetőző vízállást első fokú készültségi szint közelében várják a szakemberek, azonban a jégjelenségek jelentősen befolyásolhatják az árhullám nagyságát.

A jelenlegi adatok alapján a szakemberek nem számítanak jeges árvíz kialakulására, az csak akkor következhet be, ha nagyobb mennyiségű csapadék hullik a vízgyűjtő területeken. A Tiszán, a Szamoson és a Túron kisebb a vízszintemelkedés. A jéghelyzet sem változott jelentősebben az enyhe időjárás következtében, igaz a torlódások száma növekedett, de a jég vastagsága sehol nem éri el a 100 centimétert.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!