Jenő
-3 °C
6 °C

Két év börtön a bibliacsempésznek

MTI
2002.01.28. 14:28
Kínában kétévi börtönbüntetésre ítéltek egy hongkongi férfit, aki bibliák ezreit csempészte be az országba egy betiltott vallási közösség számára. A 38 éves Li Kuang-csiang tavaly júliusban bukott le, amikor 16 ezer bibliát próbált meg becsempészni a Kiáltók nevű illegális kínai keresztény imaközösség számára. A "bibliacsempész" két segítőtársát 3-3 évre ítélték, és még fejenként 18 ezer dollárnak megfelelő pénzbírságot is kiróttak rájuk.

Li Kuang-csiangot az eredeti vád szerint akár halálbüntetéssel is sújthatták volna, de nyilvánvalóan a nemzetközi tiltakozás hatására a hatóságok enyhítettek a vádponton. Az amerikai kormány megbélyegezte a férfi bebörtönzését, és elítélése kényelmetlenül érinti Washingtont George Bush elnök közelgő pekingi látogatása előtt - írta a Reuters. A Fehér Ház a vallásszabadságra vonatkozó nemzetközi normák betartására szólította fel Pekinget.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?