Aliz
6 °C
14 °C

Tizenévesek fosztottak ki egy templomot

MTI
2002.01.29. 11:58
Elfogta a rendőrség a székelyi templombetörés gyanúsítottjait, akik vasárnap hajnalban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község római katolikus imaházát fosztották ki - tájékoztatta Balla Attila főhadnagy, a területileg illetékes demecseri őrs bűnügyi csoportvezetője kedden az MTI-t. Közlése szerint két székelyi, egy 18 és egy 17 éves fiatalember a templom ablakát betörve jutott be a létesítménybe, s onnan 158 ezer forint értékű aranyozott és ezüstözött kegytárgyat vittek magukkal.

A szertartásokhoz használt eszközöket színes fémhulladékként szándékoztak értékesíteni, ezért azokat összetörték, megrongálták és a község határában rejtették el. A rendőrség mindenre kiterjedő nyomozás eredményeként jutott el a gyanúsítottakhoz, akik közül az egyiket szökése után, hétfőn délután vették őrizetbe Nyíregyházán. A fiatalkorú elkövető szabadlábon várja az ügy lezárását. A fiatalok kihallgatásuk során beismerték a bűncselekmény elkövetését és megmutatták azt is hová rejtették el a kegytárgyakat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?