Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Apadnak a szabolcsi folyószakaszok

MTI
2002.02.01. 14:01
Tartóssá vált az apadás a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei folyószakaszok határszelvényében, így pénteken a Szamoson és a Krasznán megszüntethette az árvízvédelmi készültséget a térségi vízügyi igazgatóság, a Túron másodfokúról, elsőfokúra mérsékelhette, a Tiszán pedig már csak a jégtorlaszok miatt van készenlét Záhony és Dombrád körzetében.

Fazekas László, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője az MTI-nek elmondta: a kedvező helyzet annak köszönhetően alakult ki, hogy külföldi vízgyűjtő területeken lelassult a hóolvadást. Csapadék nem hullott a hegyekben, s az enyhe nappalokat hideg, fagypont alatti hőmérsékletű éjszakák váltják, így lassabban olvad a hótakaró, kevesebb víz kerül a folyókba.

Az igazgató a jéghelyzetről közölte: az intenzív jégmozgás miatt a Tiszán Dombrád és Tiszabercel között alakultak ki torlaszok, amit jégtörő hajók aprítanak, s amennyiben az szükségessé válik, a jégrobbantó egységeket is bevetnek az illetékesek.