Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nemzetiszínű zászlókat loptak

2002.03.17. 17:39
A nemzeti ünnep másnapján fedezték fel, hogy tizenhárom, villanyoszlopra kitett nemzeti színű zászlót elloptak Porcsalmán. A tettesek a falu templomáról is elvitték a lobogót, valamint a polgármesteri hivatal előtt lengedező EU-zászlót sem hagyták a helyén, de mivel ezzel még nem elégedtek meg, megrongálták a település emlékművének koszorúit is -értesült a HavariaPress. Mivel az eset közfelháborodást váltott ki, a Csengeri Rendőrörs nagy erőkkel indult a tettesek nyomába, akiket végül is ma állítottak elő. A szomszéd faluban lakó két fiatalember nem tudott ésszerű magyarázatot adni tettére, állításuk szerint sokat ittak aznap, s unaloműzésként kerékpároztak az esti órákban Porcsalmára.

Miután ellopták a zászlókat, illetve megrongálták az emlékmű koszorúit hazafelé indultak, de az úton még megrongáltak több kandelábert, ellopták egy autó dísztárcsáit, valamint egy vasúti átjárót jelző táblát is kidöntöttek. A nyomozás során a rendőrök megtalálták a zászlókat a tettesek lakásán, ahol házkutatást tartottak. A két fiatalember ellen eljárást indítanak lopás, rongálás, valamint a közlekedés biztonsága elleni bűntett alapos gyanújával.