Kétezer bográcsban fő a halászlé Baján
Több mint 2.000 bográcsban 12 tonna halból, 11 mázsa vöröshagymával és 5 mázsa törött paprikával fűszerezve fő a halászlé Baján az immár hetedik alkalommal megrendezett halászlé ünnepen szombaton. Az eseményt először 1996-ben, Baja várossá nyilvánításának 300. évfordulóján rendezték meg. Az idén 2.014 "asztalgazda" várja haza barátait, rokonait a halászlé fővárosába, de számos turista ellátására is felkészültek a szervezők, a korábbi tapasztalatok alapján ugyanis 50-60 ezer ember látogat el ezen a napon Bajára.
Orosz Sándor országggyűlési képviselő, a Haltermelők Országos Szövetségének elnöke a tűzgyújtást megelőző tájékoztatón elmondta: az idei halászlé ünnep kiemelkedik a sorból, 2002 ugyanis a hal éve. A mozgalom célja, hogy a magyarországi, évi 2,5-3 kilogrammos halfogyasztás mielőbb felzárkózzon a világban és Európában átlagos 15-20 kilogrammos fejenkénti mennyiséghez. A tájékoztatóján bemutatták Tóth Erika Katalin, A halfőzés művészete című könyvét, amely 200 év receptgyűjteményén túl a város rövid történetét, a halfogás szokásait ismerteti.