Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felfüggesztettek egy pedofil papot

MTI
2002.07.15. 21:54
Felfüggesztettek papi tevékenységéből egy német katolikus atyát, aki állítólag 1988-ban szexuálisan zaklatott egy 14 éves ministránsfiút. A mainzi egyházmegye hétfői tájékoztatása szerint vizsgálatot indítanak annak tisztázására, hogy valóban igazak-e a Der Spiegel című hetilapban nemrégiben megjelent állítások.

"Ha szükséges, akkor nem fogunk visszariadni az elkerülhetetlen lépések megtételétől sem. Ami engem legjobban bánt ezekben az ügyekben, az az áldozatok szenvedése" - mondta Karl Lehmann bíboros, a német katolikus püspöki konferencia elnöke. Hozzátette: a pedofíliát sokkal szigorúbban kell megítélni, mint azt eddig tette a katolikus egyház. Mint a Reuters utalt rá, a Der Spiegel által gyanúba kevert pap esete nem az első ebben az évben a mainzi egyházmegyében. Áprilisban Franziskus Eisenbach segédpüspök ellen merült fel a gyanú, hogy egy ördögűző szertartás alatt megerőszakolt egy nőt. Az atya, bár mindvégig határozottan tagadta a vádakat, lemondott hivataláról.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!