Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kínai fogyasztótablettától halt meg négy japán

MTI
2002.07.23. 11:34
Japánban 242 ember megbetegedett, közülük négy meghalt Kínából importált testsúlyfogyasztó tabletták szedése miatt. A tízféle fogyasztópirulából kettő okozott különösen sok és súlyos rosszullétet: az ezeket szedők közül 102 beteg panaszkodott májproblémákra - közülük három nem élte túl a betegséget -, tizenkilencen pajzsmirigy-rendellenességgel keresték fel orvosukat, 65 megbetegedés okát pedig még kutatják.

A japán egészségügyi minisztérium illetékese elmondta, hogy nem tervezik az effajta termékek behozatalának teljes tilalmát, mivel a fogyasztótabletták nagy része csakis saját felelősségre és használatra engedélyezett - a kockázatvállalásról pedig maga a fogyni kívánó személy dönt. Japán orvosok is keresik viszont a megbetegedések pontos okát, az azokért felelős gyógyszerösszetevőket, és azokról információcserét kívánnak folytatni a kínai egészségügyi hatóságokkal. A nem engedélyezett szerek elleni fellépést pedig szigorítják.