Tízmilliós heroinfogás Röszkén

MTI
2002.07.26. 11:20
Csaknem 1,7 kilogramm heroinra bukkantak a vámosok pénteken kora reggel egy bolgár személyautóban; a kábítószer értéke meghaladja a 10 millió forintot. Bunyevácz Miloje, a Vám- és Pénzügyorség Dél-Alföldi Regionális Parancsnokságának szóvivője az MTI-nek elmondta: az autóban utazó három férfi a vámvizsgálatnál azt közölte, hogy Csehországba mennek nyaralni és nincs elvámolni valójuk.

Az intézkedő pénzügyőrnek feltűnt, hogy a bolgároknál nem volt nyaralásra utaló poggyász és felszerelés. A tételes vizsgálatkor az autó üzemanyag-tartályán beavatkozás nyomait észlelte, ezért azt endoszkóppal megvizsgálta. A pénzügyőr a tartályban tömör gumihurkákat fedezett fel, az egyikből mintát vett, amelyre a kábítószer-teszt pozitívan reagált.

Az üzemanyag leengedése után a tartályból összesen 14, 20-30 centiméter hosszúságú, gondosan leforrasztott gumihurkát találtak, amelyek együttesen 1,69 kilogramm heroint tartalmaztak. A lefoglalt kábítószer értéke 10 millió 140 ezer forint. A vámhivatal az ügyet átadta a rendőrségnek, a három bolgár férfit őrizetbe vették.