Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négyesikreket nevelhet egy homoszexuális pár

MTI
2002.07.27. 11:08
Négyesikrei születtek egy homoszexuális párnak pénteken az egyesült államokbeli Lexingtonban. A négy gyermeknek - három fiúnak és egy leánynak - a Michael, Jacob, Tristan és Taylor keresztnevet adta biológiai apjuk, a 36 éves Michael Meehan és élettársa, a 31 éves Thomas Dysarz. Segédkeztünk a szülésnél - nyilatkozta Dysarz a lexingtoni Herald-Leader című napilapnak. Mind a négy baba az apjára hasonlít - tette hozzá. A gyermekek pénteken este, a tervezettnél kilenc héttel korábban születtek, és jó egészségben vannak.

A 23 éves anya, akit mesterségesen termékenyítettek meg, januárban lett terhes. Már van három gyermeke, köztük egy ikerpár. Ez év júliusa ót volt kórházban és az ikreket császármetszéssel hozta világra. A fiatalasszony a homoszexuális párral a tulajdonukban lévő fodrászatban ismerkedett meg. Az AFP tudósításában megírta, hogy az egyesült államokbeli Kentuckyban a béranyák a szülés után három nappal lemondhatnak szülői jogaikról. A mostani esetben nincs szükség adoptálási eljárásra sem, mert Michale Meehan a gyermekek biológiai apja.