Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

A hétvégén még csak Bánkúton kezdődik a hazai síszezon

2001.12.07. 13:51
Bánkútra menjenek azok, akik a hétvégén Magyarországon síelni szeretnének. Az Index három "havas" helyet keresett meg, de két helyen a síeléshez elengedhetetlen hó hiányára panaszkodtak.
A bánkúti síklub telefonszámán egy előre rögzített üzenetet hallhatunk: a halk szavú ügyeletes a napi aktualitásokat ismerteti. Így többszöri meghallgatás után megtudtuk, hogy december 7-én reggel 8 órakor -7 Celsius fokot mértek, a hó 20 centiméter vastag, a felvonó reggel 9-től este 8-ig üzemel, a Miskolctól felvezető út járható, és hogy szállásinformációkat a 06-46-390-182-es telefonszámon kérhetünk.

A telefon túloldalán jelentkező Gersku István, a síklub gondnoka szerint már november közepétől folyamatosan érkeznek a síelők, hétvégén két-háromszázan is voltak. A gondnok gyorsan sorolja: van turistaszálló igénytelenebbeknek, emeletes ággyal és manzárdos szobákkal, de komfortosabb fogadó is várja a vendégeket.

A Kékestetőn lévő sípálya Mátraházához tartozik: az egyik fellelhető telefonszám az Ózon hotelé. A recepciós sajnálkozva közli: nincs hó, nem üzemelnek a felvonók, nincsenek fizetővendégek. Hasonló helyzet fogad a dobogókői Nimród szállóban is: a változás csupán annyi, hogy női hangtól halljuk a rossz híreket.