Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sószórók a fővárosban

2005.12.13. 08:00
Hajnalban erős havazás kezdődött az ország nagy részén. Budapesten 50 munkagép takarítja az utakat.Késnek a BKV autóbuszai a fővárosban, néhány járatot le kellett állítani, a 29-es busz jelenleg nem jár. Megnövekvő felhőzetet, havazást és ónos esőt ígér az Országos Meteorológiai Szolgálat.
A hajnalban kezdődött hóesés kisebb fennakadásokat okozott a fővárosban, a Fővárosi Közterület-fenntartó Részvénytársaság a hegyi útvonalakon, hidakon, felüljárókon folyamatos szóróügyeletet végez - tájékoztatta az MTI-t kedden Szegedi Péter, a részvénytársaság szóvivője.

A cég mintegy 50 munkagéppel 1200 kilométeres fő- és tömegközlekedési úthálózaton végez folyamatos síkosságmentesítést, így ha lassabban is, de valamennyi autóbuszjárat menetrend szerint be tudott indulni.

BKV: fennakadások Budán
A hóesés, illetve az utak síkossága miatt késnek a BKV autóbuszai, elsősorban a budai oldalon. Hajnal óta több estben is előfordult, hogy 30-40 percre le kellett állítani járatokat, így a 128-as, a 27-es és a 29-es buszokat, jelenleg a 29-es autóbusz nem jár. A villamosok rendben közlekednek, reggel a 18-as vonalán volt gond a váltóval, ezért néhány perces fennakadás volt a forgalomban.

Az FKF kéri a házfelügyelőket, tömbházfelügyelőket, magánház-tulajdonosokat, hogy folyamatosan takarítsák a járdákat a gyalogos balesetek elkerülése érdekében. A szóvivő szerint szükség esetén több munkagépet ki tudnak vezényelni.

Várható

Kedd estig dél felől erősen megnövekszik a felhőzet, napközben szórványosan valószínű gyenge havazás, havas eső, néhol ónos eső. Kedden délután elsősorban a középső és a déli megyékben csökken a felhőzet. Éjszaka északon néhol zúzmarás köd képződik. Nyugaton megélénkül az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, -5 fok között alakul, de északkeleten ennél hidegebbre számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között várható.

Európa

A Brit-szigetektől a Kárpát-medencén át Délkelet-Európáig egy magas nyomású zóna található. Általában napos, a hajnali ködfoltoktól eltekintve száraz, de igen hideg az idő, a hőmérséklet napközben csak kevéssel emelkedik fagypont fölé. Északkelet-Európában ennél zordabb az idő, arrafelé -10 fok körüli maximumhőmérsékletet mérnek. A Skandináv-félsziget, illetve Szicília fölött egy-egy ciklon örvénylik. Észak- és Kelet-Európában sokfelé havazik, de helyenként eső, ónos eső is előfordul, Olaszországban is többfelé esik az eső.