Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Hóvihar söpört végig Dánia és Skandinávia déli részén

2007.02.22. 12:37
Mindenki maradjon otthon, javasolták a hatóságok Svédország és Dánia hóvihar sújtotta területein. Szinte minden megbénult a hótól.

Hóvihar söpört végig csütörtökön Dánián és Svédország déli részén, súlyos fennakadásokat okozva a közlekedésben. Az ítéletidő miatt több tucatnyi járatot töröltek a koppenhágai nemzetközi repülőtéren.

A hatóságok mindkét országban azt tanácsolták, mindenki maradjon otthon. A szél helyenként egyméteres hótorlaszokat emelt a közutakon. Sok autósnak ott kellett hagynia járművét az úton, miután beragadtak a hóba. Súlyos sérülésről nem érkezett jelentés.

Az SAS skandináv légitársaság közölte, Koppenhágából induló és oda érkező, összesen több mint 70 járatát volt kénytelen törölni az ítéletidő miatt. A kisebb dániai repülőterek egy részét ideiglenesen bezárták, a többiekről késéseket jelentettek. A vonatközlekedés is megbénult. Több tucatnyi iskola zárva maradt.

Svédország Dániával szomszédos déli vidékén ötezer háztartás maradt áram nélkül. A Malmőből - Svédország harmadik legnagyobb városából - induló és oda érkező vonatok nem közlekedtek.

Magyarországon többnyire erősen felhős, párás, néhol ködös idő várható, csak késő délutántól vékonyodik el helyenként a felhőzet. Estig keleten többfelé várható eső, zápor. Pénteken az időnként megnövekvő felhőzet mellett nyugaton kevesebb, keleten több napsütés valószínű.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!