Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Gyermekgyilkossággal gyanúsított sátánisták Hondurasban

2001.08.01. 12:00
A hondurasi rendőrség szerint helyi fiatalokból álló bandák sátánista rítusok keretén belül áldoznak fel elrabolt gyermekeket. A rendőrség szerint országszerte a "Los Rockeros" csapatnak több mint harmincezer tagja van.

A hondurasi rendőrség azt kutatja, hogy felhasználták-e sátánista rítusukban egy júniusban holtan talált kisfiú testét. A "Los Rockeros" (Rockerek) nevű fiatalokból álló népszerű banda sátáni szertartásokkal vonzza tagjai közé a tizenéveseket, szertartásaikon azonban eddig csak tyúkokat és macskákat áldoztak fel.

Állatokat áldoznak fel szertartásukon

A rendőrség attól tart, hogy a gengszterbanda már nemcsak állatokat, hanem gyermekeket is feláldozott. A tegucigalpai rendőrfőnök, Florencio Oseguera a Reuters hírügynökségnek elmondta: júniusban egy fej nélküli kisfiút találtak, akinek eltűnését szülei korábban jelentették a rendőrségen.

A fej nélküli és vérben úszó kisfiú holttestén női szemceruzával festve olyan szimbólumokat és jelöléseket találtak, amelyeket korábban a macskák és tyúkok - vélhetően a sátáni rítus keretében kivégzett - tetemén találtak. A rendőrség azért aggódik, mert múlt héten öt kisfiú tűnt el az ország különböző városaiból.

Harminckétezer fiatal bandatag

A Los Rockeros az ország nagyobb városainak bandáival szoros kapcsolatot tart fenn. A rendőrség adatai szerint összesen harminckétezer fiatal tagja van a bandának, ami a bűnözés legsúlyosabb fajtáiban - zsarolástól gyilkosságig - is érintett.