Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Magyar hódeszkás halála

2004.02.28. 14:30
Észak-Olaszországban a harmadik magyar vesztette életét az idei síszezonban. Egy fiatalember egy legalább hatvan méter mély szakadékba zuhant, miután a sűrű hóesésben, helyismeret nélkül útnak indult. A mentőegységek már csak a halál beálltát tudták megállapítani.
Halálos balesetet szenvedett egy magyar hódeszkás az észak-olaszországi Trentino tartományban: Maierins közelében, a Pozza di Fassa Buffaure nevű pályájáról letérve több mint hatvan métert zuhant egy szakadékba.

Szabó Gábor milánói konzul szombaton az MTI-nek megerősítette az olasz rendőrség bejelentését a 26 éves Bánkuti Zoltán balesetének híréről, amelyről egyelőre csak a szükséges eljárásról érdeklődő hozzátartozóktól szerzett értesülést, hivatalos tájékoztatást még nem kapott az olasz hatóságoktól.

A moenai rendőrség szombati közlése szerint - amelyet az ANSA olasz hírügynökség idézett - a magyar snowboardos péntek este 21 óra tájban a sűrű hóesés és sötétség ellenére lesikláskor elhagyta a kijelölt pályát, s mivel nem ismerte a környéket, nem vette észre a szakadékot, egy sziklaoldalról a mélybe esett. Az olasz rendőrök szerint a magyar turista a több tucatnyi méter magasságból lezuhanva olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, a kiérkezett mentőegységek csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A változékony időjárás miatt az olasz hegyekben a helyi hatóságok nyomatékosan ajánlják a hegyi sportok kedvelőinek, hogy csak a kijelölt pályákat használják, ugyanis azokon kívül a friss hó komoly veszélyeket rejteget számukra, továbbá a pályák bezárása után tilos azok használata a trentói hatóságok rendelete szerint. Észak-Olaszország síparadicsomaiban az MTI értesülései szerint elmúlt hetek síidényében két magyar nő is meghalt, de nem baleset, hanem szívelégtelenség következtében.