Piroska
3 °C
4 °C

Hordóba hegesztve találták meg az eltűnt asszonyt

2004.07.14. 16:51
A miskolci kapitányságra még áprilisban jelentették be, hogy eltűnt egy felsőzsolcai nő. A rendőrség a nyomozás adatai alapján egy Miskolchoz közeli tóban végül egy kétszáz literes, lehegesztett hordóban megtalálta az asszony holttestét. A gyanú a nő férjére terelődött, a haláleset pontos körülményeit még nem tudni.
Őrizetbe vették a miskolci kapitányságon azt a felsőzsolcai férfit, aki a rendőrség gyanúja szerint meggyilkolta a feleségét, majd a holttestet hordóba zárva egy tó vizébe dobta Felsőzsolcán.

A két hektoliteres, lehegesztett hordóba zárt holttestre szerdán hajnalban bukkantak rá a borsodi település határában, az Alsózsolcai Betonelemgyár melletti tóban. A rendőrség egy eltűnt asszony után nyomozva, korábbi információk birtokában vonult ki a Miskolc határában lévő tóhoz, ahol egy szakszerűen lezárt, súlyokkal rögzített és rádobált hulladékokkal is álcázott lemezhordóban rá is bukkantak az eltűnt, 38 éves felsőzsolcai asszony tetemére.

Búvárok találták meg

A miskolci kapitányságra még áprilisban jelentették be, hogy eltűnt egy felsőzsolcai nő, akinek ezért a körözését el is rendelték. Az újabb információk egyre inkább azt támasztották alá, hogy a nő bűncselekmény áldozata lett, a vizsgálatba ezért az életvédelmi nyomozók is bekapcsolódtak. A nyomozás során poligráfos vizsgálatot is végeztek, pszichológust vontak be, felderítették az eltűnt asszony kapcsolatait, ellenőrizték telefonos híváslistáit.

Kedden délutánra a nyomozókban felmerült, hogy át kellene vizsgálni az alsózsolcai úgynevezett házgyári tavat, mert az eltűnt nő holtteste onnan kerülhet elő. A rendőrség még az éjjel kivonult a helyszínre, és miután a búvárok felszínre hoztak egy kétszáz literes lemezhordót, amely valóban a tetemet rejtette, a rendőrök előállították, majd őrizetbe vették a nő férjét.

Nem állt munkába

Az asszony eltűnését nem a férje, hanem munkahelyi vezetője jelentette be április végén, mivel nem tudják elérni lakásán, és telefonon sem jelentkezett, áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. A férj korábbi meghallgatásakor azt állította, hogy felesége összepakolta néhány személyes tárgyát, és elhagyta. A tanúk, hozzátartozók elmondásai azonban azt támasztották alá, hogy az asszony nem ment sehová, hanem bűncselekmény áldozata lett.

A rendőrség várhatóan kezdeményezi a férfi előzetes letartóztatását, a halál pontos okát az igazságügyi boncolás állapítja majd meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!