Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hordóba hegesztve találták meg az eltűnt asszonyt

2004.07.14. 16:51
A miskolci kapitányságra még áprilisban jelentették be, hogy eltűnt egy felsőzsolcai nő. A rendőrség a nyomozás adatai alapján egy Miskolchoz közeli tóban végül egy kétszáz literes, lehegesztett hordóban megtalálta az asszony holttestét. A gyanú a nő férjére terelődött, a haláleset pontos körülményeit még nem tudni.
Őrizetbe vették a miskolci kapitányságon azt a felsőzsolcai férfit, aki a rendőrség gyanúja szerint meggyilkolta a feleségét, majd a holttestet hordóba zárva egy tó vizébe dobta Felsőzsolcán.

A két hektoliteres, lehegesztett hordóba zárt holttestre szerdán hajnalban bukkantak rá a borsodi település határában, az Alsózsolcai Betonelemgyár melletti tóban. A rendőrség egy eltűnt asszony után nyomozva, korábbi információk birtokában vonult ki a Miskolc határában lévő tóhoz, ahol egy szakszerűen lezárt, súlyokkal rögzített és rádobált hulladékokkal is álcázott lemezhordóban rá is bukkantak az eltűnt, 38 éves felsőzsolcai asszony tetemére.

Búvárok találták meg

A miskolci kapitányságra még áprilisban jelentették be, hogy eltűnt egy felsőzsolcai nő, akinek ezért a körözését el is rendelték. Az újabb információk egyre inkább azt támasztották alá, hogy a nő bűncselekmény áldozata lett, a vizsgálatba ezért az életvédelmi nyomozók is bekapcsolódtak. A nyomozás során poligráfos vizsgálatot is végeztek, pszichológust vontak be, felderítették az eltűnt asszony kapcsolatait, ellenőrizték telefonos híváslistáit.

Kedden délutánra a nyomozókban felmerült, hogy át kellene vizsgálni az alsózsolcai úgynevezett házgyári tavat, mert az eltűnt nő holtteste onnan kerülhet elő. A rendőrség még az éjjel kivonult a helyszínre, és miután a búvárok felszínre hoztak egy kétszáz literes lemezhordót, amely valóban a tetemet rejtette, a rendőrök előállították, majd őrizetbe vették a nő férjét.

Nem állt munkába

Az asszony eltűnését nem a férje, hanem munkahelyi vezetője jelentette be április végén, mivel nem tudják elérni lakásán, és telefonon sem jelentkezett, áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. A férj korábbi meghallgatásakor azt állította, hogy felesége összepakolta néhány személyes tárgyát, és elhagyta. A tanúk, hozzátartozók elmondásai azonban azt támasztották alá, hogy az asszony nem ment sehová, hanem bűncselekmény áldozata lett.

A rendőrség várhatóan kezdeményezi a férfi előzetes letartóztatását, a halál pontos okát az igazságügyi boncolás állapítja majd meg.