Aliz
6 °C
14 °C

Citromos emberhúst evett a mexikói költő

2007.10.17. 13:51
Kannibalizmus gyanúja miatt tartóztatta le a rendőrség Jose Luis Calva mexikói horrorszerzőt, aki később bevallotta, hogy megölte barátnőjét. Az orvosszakértői vizsgálat alapján valószínű, hogy a 32 éves nő testéből evett, ennek nyomait egy serpenyőben is megtalálták. A rendőrség szerint Calva az utóbbi 3 évben két további nőt is megölhetett.

Kisütötte, zöldcitrommal ízesítette és evett megfojtott barátnője alkarjából az ügyészség gyanúja szerint az a mexikói költő és horrorszerző, akit a múlt héten fogtak el. Jose Luis Calva éppen a Kannibalisztikus ösztönök című új regényén dolgozott, amikor a rendőrök meglepték otthonában. Kannibalizmus gyanúja miatt letartóztatták. Azt már bevallotta, hogy meggyilkolta barátnőjét, Alejandra Galeanát, de tagadja, hogy evett is volna az áldozat testéből, azt állítja, hogy a kutyákat akarta etetni vele, közölte a mexikóvárosi ügyészség.

A konyhaasztalon feltálalt húsról, illetve a serpenyőből és a villáról vett mintákról az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat kimutatta, hogy emberi alkarizomzatból származnak. Most DNS-vizsgálattal próbálják megállapítani, hogy a kisütött hús a 32 éves asszony testéből származik-e.

Egyértelmű nyomok

Két vagy három nap is eltelhetett a nő halála és a szörnyű felfedezés között, és "ez túl hosszú idő ahhoz, hogy Calva emésztőrendszerében ki tudjuk mutatni az áldozat húsának nyomait" - mondta Octavio Romulo Salas ügyész. Hangsúlyozta azonban, hogy a hatóság feltételezése szerint a gyanúsított evett a nő húsából.

Az alkardarabok mellett lime-ot is találtak a rendőrök az asztalon, és úgy gondolják, a zöldcitromot a húsra akarta facsarni Galva, miután megfojtotta, majd feldarabolta áldozatát és kisütötte a húst. A nyomozók egy szekrényben az asszony felsőtestére bukkantak, egyik alsó lábszára pedig a hűtőszekrényből került elő.

Találtak még késeket, egy dobozvágó szikét, több helyen vérfoltokat és egy pár cipőfűzőt, Calva valószínűleg ezzel fojtotta meg barátnőjét. Befejezetlenül maradt regényének címlapján egy rajz látható, amely Hannibal Lecternek, a Bárányok hallgatnak című horrorfilm kannibáljának védőmaszkos arcképe alapján készült és a gyanúsított arcvonásait idézi.

Rajong a szadizmusért

Egy tanú, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, elmondta a nyomozóknak, hogy Calva az állatos pornó rajongója, sokat foglalkozott boszorkánysággal, kedvenc olvasmánya pedig De Sade márki, a szadizmus névadójának Szodoma 120 napja című regénye.

Az ügyészség szerint a gyanúsított elbeszélései és versei kézzel másolt példányainak eladásából élt. Ebből finanszírozta jelentős kokain- és alkoholfogyasztását is. Munkáit egy másik, meg nem nevezett barátnője árusította az utcán példányonként egy dollár körüli összegért (176 forint). A 40 éves férfi erővel kényszerítette őt, hogy árulja a műveket.

Lenyűgöző személyiség

A nyomozók elmondták, hogy az esetet túlélő barátnő beszámolója szerint Calva kezdetben lenyűgöző személyiségnek tűnt, költeményeivel és rózsáival pedig teljesen elnyerte a bizalmát, de hamar elkezdett féltékenykedni, basáskodott felette és egyszer öngyilkosságot kísérelt meg.

A horrorszerzőnek köze lehet további két nő halálához. Az áldozatok feldarabolt holttestét kartondobozokban és bőröndökben találták meg Mexikóváros különböző pontjain 2004 és 2007 között. Mind a két nőt megfojtották, mint Alejandra Galeanát. Az egyik áldozat keze és lábfeje nem került elő.

A gyanúsított lakásához a meggyilkolt nő családja vezette el a rendőröket a múlt héten pénteken. Calva megpróbált lemászni az emeleti lakás erkélyéről, de lezuhant. Fejsérülést szenvedett, jelenleg kórházban ápolják. Valószínűleg gyilkossággal vádolják majd, akár 50 év börtönbüntetést is kaphat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?