Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Megölte újszülött gyermekét egy tinnyei lány

2008.05.12. 11:38
A gyermek szájában összegyűrt WC-papírt találtak.

Megölte újszülött gyermekét az a 16 éves lány, aki szülei tinnyei otthonában adott életet fiúgyermekének, tettének oka egyelőre nem ismert. A fiatal ellen, aki egyébként kis híján maga is elvérzett, a rendőrség emberölés miatt indított eljárást.

Vasárnap még csak annyit lehetett tudni, hogy a szülei vitték be a kamaszlányt és annak halott csecsemőjét a Szent János Kórházba. Az esetet a kórház jelentette a rendőrségnek. A lányt azóta nem tudták kihallgatni - mondta el Bényi Mónika.

A 16 éves lány testvérével és szüleivel rendezett körülmények között élt családi házukban a Pest megyei Tinnyén. A lány titkolta terhességét, így szülei csak akkor tudták meg, hogy gyermekük várandós volt, amikor vasárnap a ház WC-jében kivérezve rátaláltak, mellette a már halott újszülöttel. A gyermek szájában összegyűrt WC-papírt találtak, ez arra utal, hogy a lány el akarta hallgattatni a csecsemőt, ám a kisfiú megfulladt.

A szülők nem hívtak mentőt, hanem saját autójukkal szállították lányukat és a halott csecsemőt a Szent János Kórházba. Mivel a rendőrség a lányt - állapota miatt - nem tudta kihallgatni, egyelőre nem tudni, tiszta tudatában követte-e el a gyilkosságot, vagy esetleg a szülési pszichózis állapotában, amikor a szülő anya lényegében teljesen elveszti valóságérzetét és öntudatlanul cselekszik.

Az eddigi vizsgálatok azt állapították meg, hogy az újszülött kisfiú egészségesen jött a világra.