Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Ezer liter vér a világ leghosszabb hurkájában

2002.02.03. 11:17
Négy kilométer hosszú véreshurkát állítottak elő szombaton a belgiumi Bomal faluban. A méterenként 8 euróért árusított táp bevételét jótékony célra ajánlották fel.
Közel 4 kilométer hosszúságú véreshurkát állítottak elő szombaton egy belga falucskában, Bomalban. Ezzel az eredménnyel - amelynek a hitelesítésénél ott volt Antoine Duquesne belügyminiszter, és Robert Waseige, a világbajnokságra készülő belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is - az Ourthe folyó mellett fekvő belga falu beírta nevét a nagy emberi teljesítmények dicsőségkönyvébe. A 3839 méteres hurkaszál létrehozásán a falu nyolc munkabíró férfija 30 órán át dolgozott.

Három tonna húst, egy kisebbfajt sertéshizlalda állományát dolgozták fel ezer liter vérrel és egy tonna hagymával elegyítve, hogy létrehozzák a világrekorder véres hurkát. A véreshurka egyébként nagy közkedveltségnek örvend az egész francia hagyományú világban. A világverő hurkát egész hétvégén árusítják az ínyenceknek, méterenként 8 eurós, közel kétezer forintos áron.

Ha az egész elkel, a több mint 30 ezer eurót a szervezők egy olyan alapítványnak adományozzák, amely a rákbeteg gyermekek gyógyítását, gondozását segíti. Amennyi megmarad a hurkából, azt a hajléktalanokat télen étellel kiszolgáló ingyenkonyháknak ajánlják fel.

A korábbi véreshurka-világcsúcsot franciák állították fel 2048 méteres hurkaszállal.