Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Ezer liter vér a világ leghosszabb hurkájában

2002.02.03. 11:17
Négy kilométer hosszú véreshurkát állítottak elő szombaton a belgiumi Bomal faluban. A méterenként 8 euróért árusított táp bevételét jótékony célra ajánlották fel.
Közel 4 kilométer hosszúságú véreshurkát állítottak elő szombaton egy belga falucskában, Bomalban. Ezzel az eredménnyel - amelynek a hitelesítésénél ott volt Antoine Duquesne belügyminiszter, és Robert Waseige, a világbajnokságra készülő belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is - az Ourthe folyó mellett fekvő belga falu beírta nevét a nagy emberi teljesítmények dicsőségkönyvébe. A 3839 méteres hurkaszál létrehozásán a falu nyolc munkabíró férfija 30 órán át dolgozott.

Három tonna húst, egy kisebbfajt sertéshizlalda állományát dolgozták fel ezer liter vérrel és egy tonna hagymával elegyítve, hogy létrehozzák a világrekorder véres hurkát. A véreshurka egyébként nagy közkedveltségnek örvend az egész francia hagyományú világban. A világverő hurkát egész hétvégén árusítják az ínyenceknek, méterenként 8 eurós, közel kétezer forintos áron.

Ha az egész elkel, a több mint 30 ezer eurót a szervezők egy olyan alapítványnak adományozzák, amely a rákbeteg gyermekek gyógyítását, gondozását segíti. Amennyi megmarad a hurkából, azt a hajléktalanokat télen étellel kiszolgáló ingyenkonyháknak ajánlják fel.

A korábbi véreshurka-világcsúcsot franciák állították fel 2048 méteres hurkaszállal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?