Timót, Xénia
-5 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Biztosítás hűtlenség ellen

2004.08.01. 09:04
Szeretők és házaspárok is köthetnek biztosítást valamelyik fél férelépése esetére: a biztosító fizet, de kizárja a megbocsátást, kötelező el(szét)válni.
Egy moszkvai társaság szokatlan üzletágra szakosodott - vállalja a szerelem biztosítását, s ráadásul egyaránt köt szerződést törvényes házastársakkal és szeretőkkel - olvasható a Szobkor internetes portálon.

Szűrik a csalókat

A társaság igyekszik kiszűrni a csalókat, akik látszólagos hűtlenkedéssel szeretnének pénzhez jutni. Ezért az ügyfelekkel egy olyan szerződést köt, amelyben azok vállalják, hogy ha az egyik házastársat bizonyítottan hűtlenségen kapják, a megcsalt fél azonnal kezdeményezi a válást és a vagyonmegosztást. Amennyiben a házastársak később mégis visszakoznának, kötelesek visszafizetni a felvett biztosítási összeget és még egy tetemes pénzbüntetésre is számíthatnak.

Szeretőknél nagyobb a rizikó

Mivel a szeretőknél nagyobb a rizikó, mint a házasságban élők esetében, ezért a biztosítási díjak is nagyobbak. Megcsalatás esetében a társaság az ügyfél pénzén bérel fel egy nyomozót, aki kideríti az igazságot. A társaság nem kívánt terhesség esetére is köt biztosítást - ezt a szolgáltatást lányos szülőknek kínálják olyan esetekre, ha a kiskorú erőszak áldozatává válna, vagy butaságból maradna áldott állapotban.

A biztosítótársaság egyéves működése alatt mindössze egyszer volt kénytelen fizetni. Egy vezető banki menedzser biztosítást kötött házastársi hűtlenség ellen. A szerződéskötés előtt a társaság alaposan megvizsgálta a feleket és mindent rendben talált. Nem telt bele hat hónap és a feleség elhagyta a férjét, mondván, hogy mióta megkötötte a biztosítást, kibírhatatlanul gyanakvóvá vált. A férj válás után felkezelte a neki járó 30 ezer dollárt és most, a hírek szerint, újból nősülésre adja a fejét.