Sára, Márió
2 °C
6 °C

Életveszélyben lehet egy eltűnt szécsényi lány

2005.04.03. 22:11
Pár száz méterre otthonától eltűnt pénteken késő este egy fiatal szécsényi lány. Hugyecz Violetta barátnőjével töltötte a délutánt, és tizenegy körül indult haza, azóta nem látták. A környéken talált nyomokból a rendőrök arra következtetnek, hogy erőszakkal vitték el a 14 éves lányt, akit még vasárnap este sem találta a rendőrség.

Nagy erőkkel keresi a rendőrség a 14 éves Hugyecz Violettát, aki pénteken este lakásuk közeléből tűnt el. A lányt barátnője látta utoljára, a feltételezett eltűnés helyén megtalált nyomok alapján a rendőrség azt valószínűsíti, hogy valaki vagy valakik erőszakkal vitték magukkal, és sérülései miatt akár életveszélyben is lehet - mondta el az Indexnek Kaszás Ottó rendőr-alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Nem ért haza


Hugyecz Violetta

A lány és barátnője együtt töltötték a péntek délutánt, és "elbeszélgették az időt", így viszonylag későn váltak el. Violetta a rendőrség adatai szerint 22 óra 45 perc és 23 óra között indult haza a Sport úton, amely a város szélén a futballpálya és a Liget néven ismert rész között van. A körülbelül háromszáz méterre lévő Sobieski úti otthonába azonban már nem érkezett meg.

A rendőrség már meghallgatta a lány családját és barátnőjét, valamint szombat reggeltől folyamatosan keresik a város szélén eltűnt Violettát, de egyelőre nem jutottak a valószínűleg orvosi ellátásra is szoruló lány nyomára az idővel versenyt futó rendőrök.

Violetta még általános iskolába jár, "rendes, szép kislány, a két nővérével együtt" - mesélte az egyik szomszéd. Az utcában lakók nem nagyon tudnak érdemlegeset az eltűnés körülményeiről, "igaz, már nem is ismerik egymást annyira az emberek, mint régebben", tette hozzá egy másik, a további közléstől elzárkózó utcabéli lakó.

A lakosság segítségét kérik

Hugyecz Violetta körülbelül 170 centiméter magas, vékony testalkatú. Haja szőke, tincsei közt vörössel hosszában melírozott rész van. Eltűnésekot bordó felsőkabátot viselt, amelyben hónalj alatt derékig érő fehér csík van, ezen kívül barna bársony térdnadrág és térdig érő, barna, fűzős velúr csizma volt rajta. A képen a bal oldali kislány Hugyecz Violetta, a mellette lévő lány viseli azt a pólót, ami Violettán volt az eltűnésekor.

A rendőrök még vasárnap késő este nagy erőkkel keresték az eltűnt lányt. A rendőrség kéri, hogy aki Hugyecz Violettát látta április 1-én este, vagy bármi gyanúsat észlelt az eltűnés helyszínén, jelentkezzen a Szécsényi Rendőrkapitányságon a 32/372-255-ös telefonszámon.