Gerzson
-3 °C
3 °C

Leszakadt egy jégpálya teteje

2006.01.02. 19:16
Leszakadt a Bad Reichenhall-i jégpálya teteje a rárakódott hó súlya alatt. A jégpálya éppen zárt, ötvenen így is a tető alatt rekedtek. Huszonöt embert szállítottak kórházba, öten, köztük egy kisgyermek életüket vesztették. A mentést hóvihar nehezíti.

Összeomlot egy jégpálya teteje Bajorország dél-keleti csücskében, Bad Reichenhallban. A balesetben legalább öten életüket vesztették - jelentette a BBC. A rendőrség közlése szerint az egyik áldozat egy 7-8 év körüli kisgyermek. A jégpályán a baleset idején a hírcsatorna értesülései szerint ötvenen lehettek, legaláb húszan még nem kerültek elő. Huszonöt embert sérülésekkel szállítottak kórházba.

Sok volt a hó

A BBC-nek egy korábban nyilatkozó rendőr egy halottról, egy súlyos és tíz könnyebb sérültről számolt be. Egy városi illetékes szerint a katasztrófa záráskor következett be, így a pálya már nagyjából elnéptelenedett.

A jégpálya teteje a rárakódott hó súlya alatt rogyott be. A havazás a mentési munkálatokat is megnehezítette, bár a hatóságok tájékoztatása szerint legalább már a műszaki mentőalakulatok megérkeztek a tragédia helyszínére.

A jégpálya környékét kiürítették, a tűzoltók most a tetőszerkezet még álló részeit próbálják megerősíteni. Az AP egyik fotósának beszámolója szerint a sérültek között gyerekek is vannak.

Baljós jelek

A jégcsarnokot bérlő hokiklubb, az EHC egyik vezetője szerint baljós jelek utaltak a közelgő katasztrófára. A ZDF közszolgálati tévének adott nyilatkozata szerint a hokicsapat ma négy órára tervezett edzését azért mondták le, mert délután recsegő hangokat hallottak a tetőszerkezet felől. A nyilatkozó szerint hiba volt, hogy a veszélyre nem figyelmeztették a csarnokban tartózkodókat, illetve hogy óvatosságból nem ürítették ki a csarnokot.

Fritz Braun, a városi rendőrség szóvivője a ZDF-nek nyilatkozva tagadta, hogy tudomásuk lett volna bármiről, ami a közelgő tragédiára utalt.

A jégpálya összeomlásával szinte egy időben lavina is volt a közeli hegyekben. A hózuhatag legalább egy embert megölt, és két sielőnek is nyoma veszett.