Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

El kell búcsúznunk a havazástól

2008.03.26. 13:00
Szerdán még találkozhatunk hózáporral, csütörtöktől azonban melegedés kezdődik, a havat esők és záporok váltják. Vasárnap szárazabb időre és napsütésre kell számítani, hétfőn a nappali csúcshőmérséklet elérheti a 19 fokot.

Szerdán még nem kell meglepődni a hózáporon, éjszakáig a hideg miatt bárhol előfordulhat szilárd halmazállapotú csapadék, csütörtöktől azonban fokozatos melegedés kezdődik, mondta el az Indexnek Jenki Szilvia meteorológus, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Csütörtökön 9-14 fokos nappali hőmérséklet mellett a Dunántúlon szórványosan kisebb esőkre, záporokra kell számítani, az ország többi területén csak elvétve fordulhat elő csapadék. Az időjárás a következő egy hétben változékony lesz, a rövid napos időszakok mellett gyakran megnövekszik majd a felhőzet.

A hőmérséklet fokozatosan melegszik, pénteken és szombaton 11-16 fok között, vasárnap 12-17, míg hétfőn már 14-19 fok között alakul a nappali csúcshőmérséklet, majd kisebb lehűlésre kell számítani. A levegő vasárnap lesz a legszárazabb, napsütéses idő várható, pénteken és szombaton, valamint a jövő héten azonban esők, záporok is előfordulhatnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!