Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

El kell búcsúznunk a havazástól

2008.03.26. 13:00
Szerdán még találkozhatunk hózáporral, csütörtöktől azonban melegedés kezdődik, a havat esők és záporok váltják. Vasárnap szárazabb időre és napsütésre kell számítani, hétfőn a nappali csúcshőmérséklet elérheti a 19 fokot.

Szerdán még nem kell meglepődni a hózáporon, éjszakáig a hideg miatt bárhol előfordulhat szilárd halmazállapotú csapadék, csütörtöktől azonban fokozatos melegedés kezdődik, mondta el az Indexnek Jenki Szilvia meteorológus, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Csütörtökön 9-14 fokos nappali hőmérséklet mellett a Dunántúlon szórványosan kisebb esőkre, záporokra kell számítani, az ország többi területén csak elvétve fordulhat elő csapadék. Az időjárás a következő egy hétben változékony lesz, a rövid napos időszakok mellett gyakran megnövekszik majd a felhőzet.

A hőmérséklet fokozatosan melegszik, pénteken és szombaton 11-16 fok között, vasárnap 12-17, míg hétfőn már 14-19 fok között alakul a nappali csúcshőmérséklet, majd kisebb lehűlésre kell számítani. A levegő vasárnap lesz a legszárazabb, napsütéses idő várható, pénteken és szombaton, valamint a jövő héten azonban esők, záporok is előfordulhatnak.