Záporok zavarhatják meg a hétvégi napozást

2006.06.16. 12:05
A hétvégén is marad a meleg, a nappali hőmérséklet eléri a 30 fokot, de éjszakánként sem esik 20 fok alá. Szombat délutántól záporok, zivatarok várhatóak.

Hétvégére is marad a jó idő, szombaton a nappali csúcshőmérséklet 30 fok körül alakul, vasárnap ennél alacsonyabb lesz, 28 fok. A csökkenés oka mindössze annyi, hogy vasárnap több zápor, zivatar várható, több lesz a felhősödés, így kevesebbet süt majd a nap, mondta el az Indexnek Bóna Márta meteorológus, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Aki napozást, strandolást tervez hétvégére, időzítsen szombat délelőttre, délutántól ugyanis záporok, zivatarok várhatóak. A csapadék először az ország déli részét éri el, így a Balaton környékén korábban kezd majd esni, mint például Szegeden. Az ultraibolya-sugárzás erős lesz, óvatosan kell napozni.

Esténként is kellemes lesz a hőmérséklet, pénteken derült, nyugodt este várható 20-25 fok körüli hőmérséklettel. Szombat és vasárnap este már zivatarok érik el a Kárpát-medencét, az amúgy 21-26 fokos hőmérséklet csapadék idején 6-8 fokot visszaesik, a szél viharossá fokozódik.

  • Tippek
  • Személyi kölcsön