Ágnes
-5 °C
2 °C

Elsüllyedt a kiégett indonéz komphajó

2007.02.25. 12:39
Elsüllyedt vasárnap az a komphajó, amely az elmúlt napokban kigyulladt, majd kikötőbe vontatták. Az áldozatok száma egyelőre megbecsülhetetlen: 40 és 120 között ingadozik a különböző források szerint. Az elsüllyedéskor a komphajón éppen nyomozók tartózkodtak: ekkor egy ember halt meg, három társának nyoma veszett.

Elsüllyedt vasárnap a héten kigyulladt indonéz komphajó nyomozók egy csoportjával a fedélzetén; egy ember meghalt, három társának nyoma veszett - közölte egy kórházi illetékes és egy szemtanú. A tűznek korábban már mintegy negyven halálos áldozata volt.


A Levinát, amelyen csütörtökön ütött ki tűz a parttól nyolcvan kilométerre, a jakartai Tanjung Priok kikötőjébe vontatták. A hajó vasárnap süllyedt el, miután a közlekedésbiztonsági bizottság szakemberei és a rendőrség törvényszéki szakértői megérkeztek a fedélzetre - közölte Frederick Kalembang, a légi és tengerészeti rendőrség illetékese.

A komp elsüllyedt, folytatják a kutatást az eltűntek után - mondta a tábornok, aki további részleteket nem közölt. A komphajó katasztrófájának korábbi adatok szerint 41 halálos áldozata volt. Egy halászhajó 21 újabb holttestet emelt ki a tengerből - közölte vasárnap a haditengerészet szóvivője.


Az indonéz vöröskereszt adatai szerint 122-en tűntek el, a szervezet azonban nem zárta ki, hogy több túlélő nem jelentkezett a hatóságoknál. A komp több mint 300 utassal a fedélzetén hajózott ki Jakarta kikötőjéből, de az utasok pontos számát a megbízhatatlan utaslista miatt nem lehet pontosan tudni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!