Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elsüllyedt a kiégett indonéz komphajó

2007.02.25. 12:39
Elsüllyedt vasárnap az a komphajó, amely az elmúlt napokban kigyulladt, majd kikötőbe vontatták. Az áldozatok száma egyelőre megbecsülhetetlen: 40 és 120 között ingadozik a különböző források szerint. Az elsüllyedéskor a komphajón éppen nyomozók tartózkodtak: ekkor egy ember halt meg, három társának nyoma veszett.

Elsüllyedt vasárnap a héten kigyulladt indonéz komphajó nyomozók egy csoportjával a fedélzetén; egy ember meghalt, három társának nyoma veszett - közölte egy kórházi illetékes és egy szemtanú. A tűznek korábban már mintegy negyven halálos áldozata volt.


A Levinát, amelyen csütörtökön ütött ki tűz a parttól nyolcvan kilométerre, a jakartai Tanjung Priok kikötőjébe vontatták. A hajó vasárnap süllyedt el, miután a közlekedésbiztonsági bizottság szakemberei és a rendőrség törvényszéki szakértői megérkeztek a fedélzetre - közölte Frederick Kalembang, a légi és tengerészeti rendőrség illetékese.

A komp elsüllyedt, folytatják a kutatást az eltűntek után - mondta a tábornok, aki további részleteket nem közölt. A komphajó katasztrófájának korábbi adatok szerint 41 halálos áldozata volt. Egy halászhajó 21 újabb holttestet emelt ki a tengerből - közölte vasárnap a haditengerészet szóvivője.


Az indonéz vöröskereszt adatai szerint 122-en tűntek el, a szervezet azonban nem zárta ki, hogy több túlélő nem jelentkezett a hatóságoknál. A komp több mint 300 utassal a fedélzetén hajózott ki Jakarta kikötőjéből, de az utasok pontos számát a megbízhatatlan utaslista miatt nem lehet pontosan tudni.