Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Terjed az influenza

2007.02.05. 08:38
Újabb megyékben jelent meg a hétvégén az influenza A-vírusa, írja a Népszabadság.

A Népszabadság szerint öt megyében - Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Zala - találtak influenza A-vírust. (Az MTI pénteki híre szerint négy megyében izolálták a vírust, Vason kívül Baranyában, Csongrádban és Hajdú-Biharban.)

A betegek negyven százaléka 15 évnél fiatalabb, húsz százalékuk fiatal felnőtt. Járvány még nincs, a szakemberek szerint még mindig érdemes oltást kérni a háziorvostól. (Vizitdíjat február 16-ától kell fizetni.) Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat tavaly novemberben másfél millió adagot osztott szét a háziorvosi körzeteknek a védőoltásból, emlékeztet a Népszabadság.

A 60 éven felülieknek, a három évnél fiatalabbaknak, a rosszindulatú daganatos betegeknek, a szociális otthonokban élőknek, a tartós szalicilátkezelésben részesülő kamaszoknak és az egészségügyi dolgozóknak nem kellett fizetniük a vakcinákért.

A madárinfluenza is jelen van Magyarországon; aki már kapott védőoltást, annak szervezetében a vírus nem tud szaporodni, és új törzs sem fejlődhet ki.