Megrongálták az inkubátort, a csecsemő így a lépcsőn landolt

2008.09.04. 06:52
Immár a megyei kórház koraszülött osztályán fekszik az a csecsemő, akit törülközőbe csavarva hagytak a miskolci Vasgyári Kórház lépcsőházában. Azért ott, mert az intézmény előtt álló inkubátort épp javították, ugyanis valaki megrongálta.

Bár korábban volt, jelenleg nincs csecsemőmentő inkubátor a miskolci Vasgyári Kórház bejáratánál. Így nem is tudta volna ott elhelyezni a kisbabát az a személy, aki végül a szülészeti osztály második emeletének lépcsőfordulójában hagyott egy csecsemőt szerdán este. A kórház előtt elhelyezett inkubátort korábban megrongálták, jelenleg javítják, így elvitték a helyszínről.

Emlékeztetőül: a kisbabát törölközőbe csavarva találták meg a zárt lépcsőházban, egy padon, éppen a szülőszoba bejáratánál. Egy-két órával korábban születhetett, teljesen egészségesen, fejletten. A gyereket ellátták, majd átszállították a megyei kórház koraszülött osztályára, mert ott teljesebb ellátást kaphat.

A kórház a rendőrségen feljelentést tett. Az anyáról egyelőre nem tudni semmit. Az sem tisztázott, képes volt-e az anya egy-két órával a szülés után a kórházba bevinni a gyereket, vagy más helyezte el a kisbabát a szülészeti osztályon.

  • Hírek
  • Hírek