Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Ittas magyar kamionos gázolt Csehországban

2004.08.11. 15:07
A Prága–Brünn autópályán egy magyar kamion az éjszaka elsodort egy defektes kamiont a kereket javító sofőrrel együtt, majd belerohant egy másik teherautóba. A rendőrök szerint a magyar kamionos közepesen ittas volt.
Egy emberéletet és egy súlyos sérülést követelő balesetet okozott szerdára virradó éjjel egy ittasan vezető magyar kamionsofőr Csehországban, jelentette be szerdán Sona Wolfová cseh rendőrségi szóvivő.

Már bűncselekmény
A rendőrség balesetmegelőzési alosztályán az Indexnek elmondták, hogy Magyarországon 0,8 ezrelék felett már bűncselekménynek számít az ittas vezetés. Az 1,66 ezrelék közepes befolyásoltságnak minősül.
A baleset a Prága–Brünn autópálya 184. kilométerénél történt a Prága felé vezető oldalon. A 39 éves magyar kamionvezető vérében 1,66 ezrelék alkoholt találtak vérvizsgálatkor az orvosok, állítja a rendőrség. A prágai magyar konzulátus egyelőre nem kapott hatósági értesítést az esetről, mondta Buczkó István konzul.

A magyar Scania kamion egy Iveco teherkocsit sodort el, amelynek vezetője éppen defektet javított az autópálya szélén. A vétlen sofőr a helyszínen meghalt. Az Iveco ezután az előtte álló kamionnak ütközött, a vezető súlyosan megsérült és kórházba került. A balesetet okozó magyar kamionsofőr könnyebb sérüléseket szenvedett, útitársával együtt őt is a kórházban ápolják.

A súlyos baleset következtében az éjjel nyolc óra hosszat megbénult a forgalom a Prága–Brünn autópálya Prágába vezető oldalán. Az okozott kár rendőrségi becslések szerint meghaladja az egymillió koronát, azaz nyolc millió forintot. A baleset okait a rendőrség még vizsgálja.