Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Rendőrkézen a gyilkossággal gyanúsított amerikai tengerész

2008.03.22. 09:30
A Japánban állomásozó amerikai hadsereg szóvivője csak egy elfogott szökevényről beszél, de vélhetően azt a tengerészt kapták el, aki rövid úton végzett egy taxissal. Legalábbis bankkártyáját az áldozat kocsijában találták meg.

A Japánban állomásozó amerikai haderő letartóztatta egyik tengerészét. A férfit Tokió közelében, a Yokosuka tengerészeti támaszponton vették őrizetbe, vélhetően egy japán taxis meggyilkolásának gyanújával.

A helyi híradások tudni vélik, hogy az elfogott tengerész bankkártyáját a hatóságok a kivégzett taxis, a 61 éves Masaaki Takahashi autójában találták meg. A férfit járművében többször is nyakon szúrták, minden bizonnyal ez okozta halálát. A Japánban állomásozó amerikai tengerészeti haderő szóvivője, David Waterman megerősítette, hogy elfogtak egy "szökevényt". Azt azonban nem kommentálta, hogy a férfit a taxis meggyilkolásával kapcsolatban fogták-e el.

Japánban összesen csaknem 50 ezer amerikai katona állomásozik. Viszonyuk a helyiekkel meglehetősen feszült, a kapcsolatot több kínos incidens terheli. Legutóbb egy amerikai tengerészt azzal vádoltak, hogy megerőszakolt egy 14 éves lányt. Az eset tiltakozáshullámot váltott ki Okinawa szigetén, de az ügyet később ejtették.