Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Rendőrkézen a gyilkossággal gyanúsított amerikai tengerész

2008.03.22. 09:30
A Japánban állomásozó amerikai hadsereg szóvivője csak egy elfogott szökevényről beszél, de vélhetően azt a tengerészt kapták el, aki rövid úton végzett egy taxissal. Legalábbis bankkártyáját az áldozat kocsijában találták meg.

A Japánban állomásozó amerikai haderő letartóztatta egyik tengerészét. A férfit Tokió közelében, a Yokosuka tengerészeti támaszponton vették őrizetbe, vélhetően egy japán taxis meggyilkolásának gyanújával.

A helyi híradások tudni vélik, hogy az elfogott tengerész bankkártyáját a hatóságok a kivégzett taxis, a 61 éves Masaaki Takahashi autójában találták meg. A férfit járművében többször is nyakon szúrták, minden bizonnyal ez okozta halálát. A Japánban állomásozó amerikai tengerészeti haderő szóvivője, David Waterman megerősítette, hogy elfogtak egy "szökevényt". Azt azonban nem kommentálta, hogy a férfit a taxis meggyilkolásával kapcsolatban fogták-e el.

Japánban összesen csaknem 50 ezer amerikai katona állomásozik. Viszonyuk a helyiekkel meglehetősen feszült, a kapcsolatot több kínos incidens terheli. Legutóbb egy amerikai tengerészt azzal vádoltak, hogy megerőszakolt egy 14 éves lányt. Az eset tiltakozáshullámot váltott ki Okinawa szigetén, de az ügyet később ejtették.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!