Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Hajsza az ámokfutó tolvajok után

2002.01.14. 13:25
A rendőrség két újabb gyanúsítottat is őrizetbe vett a hajnali ámokfutás kapcsán, melyben a bajai Duna-hídon ellenőrzést végző rendőrök autóinak hajtott egy menekülő autótolvaj. Egy másik autó elhajtott a helyszínről, ennek vezetőjét még keresik. Egy rendőrt agyrázkódással, egy másikat súlyos kézfejtöréssel kórházba szállítottak.
Két rendőrkocsinak is nekirontott egy menekülő autótolvaj a hétfőre virradó éjszaka fél egy tájban Baján - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Ferenczi László alezredes elmondása szerint az egyik kocsiban ülő két rendőr megsérült. Őket a mentők kórházba szállították. Az éjszakai órákban a bajai Duna-hídon nagyobb szabású ellenőrzést végeztek a rendőrök. Két, Szekszárd felől érkező autót is meg akartak állítani, azok azonban továbbhajtottak.

Szándékos karambol

Az egyik jármű nagy sebességgel belerohant a rendőrség Opel Astrájába, majd továbbhajtva frontálisan nekiment az útjában álló másik rendőrségi kocsinak, egy Ford típusú autónak. A Fordban ülő két rendőr megsérült. A baleset után gyalogosan menekülő bűnözőt, K. Attila 29 éves kéleshalmi lakost a helyszínen sikerült elfogni, a mögötte érkező Audi A4-es azonban az intézkedő rendőrök testi épségét veszélyeztetve nagy sebességgel továbbhajtott. A megállásra kényszerített kocsiról kiderült, hogy lopott.

Lőttek is a rendőrök

A másik, vélhetően ugyancsak lopott autónak sikerült elmenekülnie, pedig a járőrök a gépkocsira leadott célzott lövésekkel próbálták megállítani. Továbbra is körözik a bűnügyben érintett és a helyszínről elmenekült Audi vezetőjét és a járművet. A nyomozás eredményeként időközben két újabb személyt vettek őrizetbe, B. Gábor 27 éves mélykúti, valamint K. Sándor 25 éves jánoshalmi lakosokat, illetőleg körözik a HUH-604 forgalmi rendszámú királykék Audi A4-es személyautót és annak vezetőjét, a 22 éves Bohács Gábor szegedi férfit.

A frontális ütközést elszenvedő rendőrségi Fordban utazó járőr egyik tagját súlyos kézfejtöréssel, másikukat agyrázkódással kezelik a kórházban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!