Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Melegrekord dőlhet kedden

2007.05.21. 16:24
Kedden akár melegrekord is dőlhet, péntekig kitart a kánikula. A jövő héten viszont öt-hat fokot is hűlhet az idő. A meteorológus szerint ebben semmi szokatlan sincs, ilyen a tavasz.

Nem szokatlan a hőség, legalábbis a meteorológusok szerint. Hétfőn például a melegrekord sem dőlt meg, bár reggel még erre számítottak a meteorológusok.

A hőmérséklet végül három fokkal elmaradt a rekordtól, ami május 21-én 33,5 fok. Hétfőn a legmagasabb mért hőmérséklet eddig 30,5 fok vol. Kedden melegebb idő, 29-34 fok várható. Azaz, megdőlhet a melegrekord, bár Török László meteorológus nem fogadna erre.

Mint mondta, a hétvégéig kitart a kánikula, szombaton és vasárnap viszont már enyhülhet, a jövő héten pedig akár 5-6 fokot is hűlhet az idő. A lehűlés esőket is hozhat.

"A májusra jellemzően változatos az idő, mint a tavasz általában" - mondta Török. Azaz, a nyárias hőséget hüvösebb, esősebb időszakok kötvetik. A héten pedig legalább letesztelhetjük a klímákat, mondta a meteorológus.