Piroska
-1 °C
5 °C

Fegyveres kamioneltérítés Jászfényszarun

2006.02.10. 12:46
Fegyverrel tartóztattak fel egy tévéket szállító kamionsofőrt csütörtökön este a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászfényszarun. A 112 tévét szállító járműt vezető férfi fejéhez pisztolyt tartottak, és arra kényszerítették, hogy Jászberény felé hajtson.

Már őrizetbe is vették a rendőrök azt a két férfit, akik fegyverrel térítettek el egy 15 milliós kamiont, 27 milliós rakománnyal, jelentette a HavariaPress. A két férfi csütörtökön este Jászfényszarun egy fegyverrel fenyegetve állította meg a kamiont, ami a helybeli gyárból szállított tévéket.

Feltartóztatták őket

A sofőr mellett ülő férfit kiszállították, iratait elvették, a vezetőt pedig - fejéhez pisztolyt szorítva - arra kényszerítették, hogy Jászberény felé hajtson. messzire azonban nem jutottak, mert a Jászberényi Rendőrkapitányság rendőrei a Jászárokszállási úton feltartóztatták őket.

A közúti incidensben senki nem sérült meg, a kamion rakterében utazó 112 tévékészülék is megúszta sértetlenül a kalandot. Az elkövetőket őrizetbe vették, ellenük fegyveres rablás miatt indíthatnak eljárást.


Jászfényszaru, a Samsung-gyár telepe

Könnyű préda?

A jászfényszarui Samsung-gyárban évente több mint kétmillió tévé készül a gyártósorokon, 1999-ben kezdték a 16:9 képarányú és a digitális tévék gyártását. Manapság az LCD-televízióknak szentelnek egyre nagyobb figyelmet, 2005-ben 700 ezer ilyen készüléket gyártottak Európa egyik legnagyobb tévégyárában.

Az értékes műszaki cikkek már korábban is felkeltették a bűnözők érdeklődését, legutóbb január elején loptak el egy pótkocsinyi - 65 millió forint összértékű - LCD tévét a gyár egyik telephelyéről, 2002 végén pedig három hónap alatt négy teherautónyi áru tűnt el szállítás közben.