2024. június 20. 15:00
Szlovénia 1
Szerbia 1
Fussballaréna München II. forduló
2024. június 20. 18:00
Dánia
Anglia
Frankfurt Arena II. forduló
2024. június 20. 21:00
Spanyolország
Olaszország

Kannibál zenészek fojtottak meg egy fiatal lányt

2009.02.03. 17:51
Előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés és kannibalizmus vádjával vettek őrizetbe két fiatalembert Szentpéterváron. Az áldozatot, egy 17 éves iskolás lányt január 29. óta keresték a szülei.

A nyomozás kiderítette, hogy két fiatalember - Jurij Mozsnov virágkötő és Makszim Golovatszkih mészáros, mindkettő büntetett előéletű - január 20-ra virradó éjszaka egy lakásban a fürdőkádba fojtották a lányt, majd testét feldarabolták, szervei egy részét megették, a többi maradványt pedig műanyag szatyrokba csomagolva különböző kukákba, illetve egy vízgyűjtőbe dobták.

Eredetileg a nyomozók feltételezték, hogy a két férfi különböző ifjúsági szubkultúrákhoz tartozik, de utóbb kiderült, hogy munkájuk mellett zenével foglalkoztak, s az egyikük egy együttes vezetője volt, a lány pedig ennek az együttesnek a rajongójaként ismerkedett meg velük.

Az illetékesek elmondták: a lányt meghívták egyikük lakására, s a kádat már előre feltöltötték vízzel, ami előre megfontolt gyilkosságra utal. Most azt vizsgálják, nem fogyasztottak-e a gyilkosok tettük előtt kábítószert.