Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A rendőrség megszállta az utakat

2002.05.09. 17:11
Kilométeres kocsisorok alakultak ki az M1 és M7-es autópályákon, miután a rendőrség minden autót ellenőriz. A közlekedés a fővárosban is lelassult. A határokon is lelassult közlekedés. A rendőrség megszállta az utakat.
Nyugat-Magyarországon lényegében megbénult a közlekedés, miután a móri rablógyilkosság nyomán minden környező utat lezárt a rendőrség. A fokozott elenőrzést állig felfegyverzett rendőrök végzik, minden utat lezártak, amely a tettesek menekülése szempontjából szóba jöhet.

A dugó az M7-es autópályán már Érdig tart, de a közlekedés a fővárosban is érezhetően lelassult. Lényegében az összes rendőr a két gyanúsítottat keresi.

Mór belvárosa (www.mor.hu)
A legszigorúbb határellenőrzést rendelte el a határőrség országos parancsnoka azt követően, hogy a Fejér megyei Móron hat áldozatot és két sérültet követelő bankrablás történt. Orodán Sándor szóvivő az MTI-nek elmondta, hogy a határállomásokon minden utast és minden járművet tüzetesen átvizsgálnak. Úgynevezett kettős ellenőrzést vezettek be, ami azt jelenti, hogy előretolt járőrök már a határátkelő előtt figyelik a járműveket és az utasokat.

Határőrök géppisztollyal

A szóvivő közölte: miután rendkívül veszélyes bűnözőket keresnek, a határőrök golyóálló mellényben, géppisztollyal látják el szolgálati feladataikat. Egyúttal megerősítették a zöldhatár védelmét is. Hozzátette: a szigorú határellenőrzés miatt érthetően lelassul a forgalom, ezért a testület az utasok megértését kéri.