Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Kapával támadtak Átány polgármesterére

2004.05.05. 16:44
Két, az önkormányzat előtt verekedő férfit intett csendre Átány jegyzője. A tisztviselő megúszta a konfliktust, a polgármesterre viszont kapával támadtak rá és felpofozták.
Kapával támadt egy részeg asszony a Heves megyei Átány polgármesterére kedden délután, a nő férje pedig felpofozta az önkormányzati vezetőt - tájékoztatta szerdán az MTI-t a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A rendőrség a nő ellen felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak kísérlete, a férfi ellen pedig hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást - közölte Pelyhéné Kóta Erzsébet.

A házaspár neheztelését először a település jegyzőnője váltotta ki, aki csendre intett két, a polgármesteri hivatal előtt összeverekedő férfit. Egyikük felesége annyira felháborodott, hogy bement a faluházára, és ököllel támadt a jegyzőnőre; a tettlegességet a hivatal egyik férfi dolgozója akadályozta meg.

A hangoskodásra a polgármester is kijött a szobájából, ám akkorra ott termett a férj is, aki felpofozta a falu első emberét. Felesége erre kapát ragadott, és a polgármesternek rontott; az asszonyt újra a jegyzőnő elleni támadást is kivédő férfi fogta le. A rendőrség őrizetbe vette a házaspárt, és az ügyészségen indítványozta előzetes letartóztatásukat.