Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két tömegbaleset egy délelőtt

2004.09.21. 12:54
Diósdon öt autó rohant egymásba, két súlyos sérültet mentőhelikopterrel kellett kórházba vinni. Szentkirályon is összeütközött négy teherautó, a balesetnek két könnyű és egy életveszélyes sérültje van.
Fotó: B.V. (Diósd)
Súlyos közlekedési baleset történt kedd délelőtt Diósdon. A Pest megyei község belterületén, a 70-es út és a Kavicsosdűlő út kereszteződésében öt személygépkocsi ütközött össze, tudta meg az Index a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. Az eddig ismeretlen okból bekövetkezett utoléréses" balesetben négyen sérültek meg, ketten súlyosan, ketten könnyebben.

Az egymást követő, majd összeütköző autók közül egy fel is borult, a járműbe szorult sérültet a tűzoltók szabadították ki. A két súlyos sérültet mentőhelikopterrel vitték egy budapesti kórházba. A baleset és a helyszínelés miatt kora délutánig torlódásokra, dugóra kell számítani a környéken.

Fotó: B.V. (Diósd)
A baleset okait és körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják az érdi rendőrkapitányság munkatársai. A képeket rendelkezésünkre bocsátó olvasónk információi szerint az is hozzájárulhatott a balesethez, hogy Diósdon lezárták a Szabadság útra kivezető egyetlen utat, és az autókat átterelték egy másik útra, ahol egy emelkedő nehezíti a közlekedést, viszont nincs megfelelő forgalomirányítás.

Négy teherautó ütközött Szentkirályon

Hárman megsérültek, közülük egy ember életveszélyesen, amikor négy teherautó ütközött egymásnak Szentkirályon kedd délelőtt. Az eddigi adatok szerint egy autóbusz a Bács-Kiskun megyei település egyik buszmegállójába érkezve megállt, emiatt fékezni kényszerült a mögötte haladó pótkocsis teherautó, amibe belerohant egy Mercedes kisteherautó. A kisteherautóba egy Iveco kamion, abba pedig egy Mazda kisteherautó szaladt bele.

A balesetben a Mercedes vezetője életveszélyesen megsérült, az Iveco és a Mazda sofőrjei könnyebb sérülésekkel megúszták. A zárt rakterű Mercedes kisteherautóról ugyanakkor a helyszínelők azt is megállapították, hogy három, egyenként egy köbméteres műanyag hordóban gázolajat szállított, ezt azonban nem tüntették fel a fuvarlevélen, azon napraforgó szerepelt, sőt a rakományt magát is napraforgós zsákokkal álcázták. A rendőrség értesítette a vámosokat is.

Szentkirályon az érintett környéken teljes útlezárásara kell számítani amíg a rendőrségi helyszínelés tart.