Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Két tömegbaleset egy délelőtt

2004.09.21. 12:54
Diósdon öt autó rohant egymásba, két súlyos sérültet mentőhelikopterrel kellett kórházba vinni. Szentkirályon is összeütközött négy teherautó, a balesetnek két könnyű és egy életveszélyes sérültje van.
Fotó: B.V. (Diósd)
Súlyos közlekedési baleset történt kedd délelőtt Diósdon. A Pest megyei község belterületén, a 70-es út és a Kavicsosdűlő út kereszteződésében öt személygépkocsi ütközött össze, tudta meg az Index a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. Az eddig ismeretlen okból bekövetkezett utoléréses" balesetben négyen sérültek meg, ketten súlyosan, ketten könnyebben.

Az egymást követő, majd összeütköző autók közül egy fel is borult, a járműbe szorult sérültet a tűzoltók szabadították ki. A két súlyos sérültet mentőhelikopterrel vitték egy budapesti kórházba. A baleset és a helyszínelés miatt kora délutánig torlódásokra, dugóra kell számítani a környéken.

Fotó: B.V. (Diósd)
A baleset okait és körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják az érdi rendőrkapitányság munkatársai. A képeket rendelkezésünkre bocsátó olvasónk információi szerint az is hozzájárulhatott a balesethez, hogy Diósdon lezárták a Szabadság útra kivezető egyetlen utat, és az autókat átterelték egy másik útra, ahol egy emelkedő nehezíti a közlekedést, viszont nincs megfelelő forgalomirányítás.

Négy teherautó ütközött Szentkirályon

Hárman megsérültek, közülük egy ember életveszélyesen, amikor négy teherautó ütközött egymásnak Szentkirályon kedd délelőtt. Az eddigi adatok szerint egy autóbusz a Bács-Kiskun megyei település egyik buszmegállójába érkezve megállt, emiatt fékezni kényszerült a mögötte haladó pótkocsis teherautó, amibe belerohant egy Mercedes kisteherautó. A kisteherautóba egy Iveco kamion, abba pedig egy Mazda kisteherautó szaladt bele.

A balesetben a Mercedes vezetője életveszélyesen megsérült, az Iveco és a Mazda sofőrjei könnyebb sérülésekkel megúszták. A zárt rakterű Mercedes kisteherautóról ugyanakkor a helyszínelők azt is megállapították, hogy három, egyenként egy köbméteres műanyag hordóban gázolajat szállított, ezt azonban nem tüntették fel a fuvarlevélen, azon napraforgó szerepelt, sőt a rakományt magát is napraforgós zsákokkal álcázták. A rendőrség értesítette a vámosokat is.

Szentkirályon az érintett környéken teljes útlezárásara kell számítani amíg a rendőrségi helyszínelés tart.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!