Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Karddal szúrtak meg egy 15 éves fiút

2005.05.09. 08:48
Feltehetőleg karddal szúrtak meg egy fiatalt a II. kerületben, egy buszon. A 15 éves fiú életveszélyes sérülést szenvedett. Támadói elmenekültek a helyszínről, a rendőrség egy „militáris jellegű ruhát” viselő csoport tagjait keresi.

A feltételezett elkövető

Életveszélyes a sérülése annak a 15 éves, az MTV Híradójának értesülései szerint roma fiúnak, akit vasárnap Budapesten a II. kerületben szúrt meg egy hatfős csoport egyik tagja. Még mindig nem tisztázott, hogy miért támadták meg a fiút - közölte a rendőrség hétfőn reggel az MTI-vel.

A fiút a II. kerületi Várfok utcában a megállóban lévő autóbuszon idáig tisztázatlan okból szúrták meg, feltehetően egy karddal, mondta Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A fiút megműtötték. A sértett elmondása szerint a társaság "vegyes katonai" jellegű ruhát viselt, melyben első és második világháborús ruhadarabok egyaránt szerepeltek. Az eset elkövetése után a támadó és társai a helyszínről gyalog elmenekültek.

Keresik a támadókat

Az elkövető huszonöt év körüli, vékony arcú, vállig érő, fekete hajú, körszakállas férfi, aki fekete bőrdzsekit, fekete nadrágot és bakancsot viselt, áll a BRFK hétfő délután kiadott közleményében.

A társasághoz tartozott még egy huszonnégy év körüli férfi, aki sötétzöld rohamsisakot, zöld katonai zubbonyt - feltehetően régi magyar gyakorló ruha felsője - és bakancsot viselt. A férfinél egy zöld oldalzsebes táska volt, amelyre elöl biztosítótűvel egy fekete anyagra vörös betűkkel írt szöveg volt felerősítve. A társaságban volt egy húsz év körüli, sötét, vállig érő hajú nő is, aki fekete vászon kabátot, kék farmernadrágot és tornacipőt viselt.

A társaság tagjainál két darab - egy fából készült, lakkozott, kerek és egy címerpajzs alakú natúr fa - pajzs, két darab kard, valamint egy rohamkés volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya kéri, hogy aki a grafikán látható férfit vagy a csoport tagjait felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 443-5000/31-694 telefonszámot, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.


A társaság

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának életvédelmi nyomozói folytatják a nyomozást.

  • Eladnék
  • Hírek