Lehel
17 °C
27 °C

Kártérítést kap a kaszinótól a vesztes

2003.08.04. 14:38
Egy osztrák kaszinó félmillió euró kártérítést kénytelen fizetni egykori törzsvendégének az osztrák szerencsejáték törvények alapján.
Egy negyvenéves osztrák férfi az elmúlt öt év során körülbelül két és fél millió eurót hagyott a Velden kaszinó játékasztalainál. A férfi egész éjszakákon át játszott a hét asztalnál felváltva. A törzsvendég azonban az osztrák szerencsejáték törvények alapján pert indított a kaszinó ellen és nyert.

Törvénysértő kaszinó

A férfi arra a törvénycikkelyre hivatkozott, amely kötelezi a kaszinókat: tiltsák el a játéktól azokat, akikről feltételezhető, hogy nem engedhetik meg maguknak a játékot. Az osztrák bíróság szerint a kaszinó bűnös, mert a férfi egyszer már kérte a Veldent, hogy tiltsák ki. Ezt megtették, de nem sokkal ezután a férfi játékjoga visszaállítását kérte, amit ugyancsak engedélyeztek. Az indoklás szerint a kaszinó elmulasztotta törvényi kötelezettségeit, ezért köteles 499 ezer euró kártérítést fizetni a felperesnek.

Egyesek szerint az ítélet precedensértéke miatt perek hosszú sorát indíthatja el, mivel gyanítható, hogy a legtöbb kaszinó nem ellenőrizte ügyfelei anyagi helyzetét, jelentette az Ananova.