16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 2
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 2
Portugália 1
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02. ÉLŐ
Szerbia 2
Svájc 3
974 Stadion G csoport
20:00, December 02. ÉLŐ
Kamerun 0
Brazília 0

Négyszáz forintért kínozták halálra áldozatukat

2004.02.04. 15:34
Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítanak két 17 éves mátramindszenti fiút, akik a rendőrség szerint lakásán megkínoztak és megöltek egy 55 éves asszonyt.
Vasárnap mátramindszenti lakásán holtan találtak egy 55 éves nőt, aki kegyetlen bűncselekmény áldozata lett. A Nógrád megyei rendőrök hétfőn reggel elfogták a súlyos bűncselekmény gyanúsítottjait, a kihallgatáson pedig kiderült, hogy a két fiatalkorú több órán keresztül, haláláig kínozta az áldozatot - mondta el Kaszás Ottó, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az Indexnek.

A nógrádi faluban lakó két 17 éves fiú a rendőröknek elmondta: kifigyelték, hogy a magányosan élő 55 éves nő épp nincs otthon, és kihasználva az alkalmat az egyik ablakon bemászva betörtek a házába. A lakásban két zsáknyi élelmet, italokat, ruhát szedtek össze, és pénz után is kutattak. A mátramindszenti nő azonban hazaérkezett, és megzavarta a betörőket, akik zsákmányukat hátrahagyva a ház melléképületében rejtőztek el az asszony elől.

A két fiú megpróbálta leütni a nőt, aki azonban nem veszítette el eszméletét. A két fiú ezután kínozni kezdte, hogy kiszedjék belőle, hol tartja a pénzét. A nő belehalt a súlyos bántalmazásokba. Az orvosszakértői vizsgálat szerint halálához többek közt a fejére mért botütések és a bottal okozott bélrendszeri roncsolódások vezettek. A fiúk végül négyszáz forinttal és pár kilogramm hagymával hagyták el a gyilkosság helyszínét. A január 29-én elkövetett gyilkosságot csak később, február 1-jén Mátramindszent polgármestere fedezte fel, ő értesítette a rendőrséget - közölte az MTI.

Az alezredes az Index kérdésére elmondta, hogy a két tizenhét éves fiú előzetes letartóztatásban van, ellenük nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt nyomoz a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Amennyiben bebizonyosodik hogy ők követték el a gyilkosságot, fiatalkorú elkövetőként 15 évet kaphatnak.

  • Hírek
  • Hírek