Auguszta
-7 °C
0 °C

Szüret előtt buktak le a szekszárdi kendertermesztők

2007.10.17. 12:34
A rendőrség őrizetbe két 30-35 éves férfit, valamint egy hasonló korú nőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy Szekszárd környékén indiai kendert termeltek. Ugyan vallomásukban azt mondták, saját használatukra termesztették a növényeket, a lefoglalt mennyiség alapján azonban a rendőrség visszaélésre gyanakszik.

Több millió forintra becsülik a szekszárdi rendőrök azt a lefoglalt indiaikender-ültetvényt, illetőleg a belőlük nyerhető kábítószer értékét, amelyre Szekszárd környékén akadtak rá lakossági bejelentés alapján, közölte Varga Péter rendőrkapitány a felderítés eredményeiről beszámoló szerdai sajtótájékoztatón.

Az Alsónána és Várdomb közötti kenderültetvényre az elmúlt héten figyelt fel egy elhagyott gyümölcsösben egy arra járó gyalogos, aki bejelentést tett a rendőrségen, ismertette Réti László alezredes, a szekszárdi kapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

Tájékoztatása szerint a videokamerával felszerelt nyomozók megfigyelés alatt tartották a területet, majd néhány nap múlva jelezték, hogy két személykocsival megérkeztek a szüretelők, így az összehangolt akcióval sikerült tetten érni két szekszárdi fiatalembert, akik az ültetvényt létesítették és gondozták.

Közel 30 tő, ember nagyságú, a marihuána alapanyagául szolgáló nemesített indiai kendert foglaltak le a rendőrök a helyszínen. A felderítés közben a két, 30-35 év körüli fiatalember mellett felmerült a gyanú egy harmadik ember, egy hasonló korú nő ellen is, aki egy újabb ültetvény nyomára vezette a rendőröket.

A gyanúsítottak állítása szerint saját fogyasztásukra termesztették a növényeket, amelyek magvait Hollandiából szerezték be és még májusban ültették el.

A rendőrség gyanúja szerint a termesztés mellett értékesítéssel is foglalkoznak a fiatalok. Az ügyben további vizsgálatot tartanak szükségesnek a szabadon lévő bűntársak felderítésére, ezért indítványozták az ügyészségen az őrizetbe vettek előzetes letartóztatását. A nőt kábítószerrel való visszaéléssel, a két férfit bűnszövetkezetben, üzletszerűen elkövetett kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsítják.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!