Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Százmilliós képlopás a Váci utcában

2003.11.12. 16:26
Kapcsolódó cikkek (1)
Körülbelül ezer darab, több százmillió forint összértékű képet loptak keddre virradóra az egyik Váci utcai kortárs képzőművészeti galériából. Erőszakos behatolásnak nem volt nyoma, mert mint kiderült a bejelentést tevő tualjdonos társa vitte el saját képeit tartozások fejében - állítja az MTV Híradója.
Több százmillió forintos kárt okoztak azok a tolvajok, akik kifosztottak egy galériát Budapest belvárosában. A vizsgálat első adatai szerint a Váci utcában található kiállítótermet feltehetőleg még keddre virradó éjszaka rámolták ki. A rendőrségre szerdán délelőtt érkezett a bejelentés, miután a galéria tulajdonosa az üzletet kinyitva észrevette a festmények hiányát. Rubint Avraham Péter, a galéria tulajdonosa az Index megkeresésére egyelőre nem kívánt nyilatkozni, ám menedzsere elmondta, az ellopott képek "Rubint úr tulajdonában voltak, és a körülbelül ezer ellopott kép 300 millió forintot ér összesen".

A helyszínelés képei
Fotó: HavariaPress
Az MTV Híradójának értesülései szerint azonban nem történt betörés, csupán a bejelentést tevő Rubint Avraham Péter tulajdonostársa vitte el saját képeit. A Híradó infromáció szirtint ugyanis Rubint százmilliós kölcsönt vett fel, és társa is a hitelezők között volt. A hírműsor szerint a képek elszállításáról a másik tulajdonos bejelentést tett a rendőrségen, ám a nyomozás továbbra is lopás gyanújával folyik. A HavariaPress korábbi értesülései szerint erőszakos behatolásnak sem a Váci utcai bejáraton, sem pedig a hátsó kapun nem volt nyoma.

Környékbeli szemtanúk szerint keddre virradó éjszaka kétszer is megszólalt a galéria riasztója, ám mindkét alkalommal gyorsan kikapcsolták. Mint mondták, mindkét alkalommal egy rakodó teherautót láttak az utcán, a galéria előtt.