Klaudia
-4 °C
2 °C

Megkéselte egy anya a gyermekét

2005.11.22. 07:49
Az anya késsel szurkálta meg gyermekét, akit az orvosok kórháza szállították, de életét már nem tudták megmenteni.

Meghalt kedden hajnalban egy hároméves kisfiú, akit anyja szúrt meg többször késsel Csömörön hétfőn délután. A tragédia az anya szüleinek lakásán történt.

Az előzményekről annyit lehet tudni, hogy a fiatalasszony Zuglóban lakott kisgyermekével, külön élve az apától, s a hét végén a kisfiúval együtt meglátogatta a Csömörön lakó szüleit. Hétfőn azzal kereste fel az önkormányzatot, hogy intézkedjenek, mert a szülei nem engedik sétálni vinni gyermekét. A családsegítő szolgálat emberei ellentmondásosnak találták az asszony által elmondottakat, és felkeresték a szülők otthonát. Itt békés viszonyokat találtak, ám a szülők elmondták, hogy lányuk furcsán viselkedik, ezért vásárlás ürügyén szeretnék a közeli Flór Ferenc Kórházba vinni, hogy orvosi felügyelet alá kerülhessen.

A tragédia a szolgálat munkatársainak távozása után következett be. Ekkor az anya késsel támadt gyermekére, majd öngyilkosságot kísérelt meg, ám az időközben kiérkezett rendőrök ebben megakadályozták. Az életveszélyesen megsérült gyereket a kistarcsai kórházba vitték, majd átszállították Budapestre a Haller utcai kórház kardiológiájára, ahol azonban már nem tudtak segíteni rajta.

Az anyát a rendőrök őrizetbe vették. A nyomozásba a rendőrség elmeszakértőt és pszichológus szakértőt is bevon. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a 31 éves nő a kihallgatáson beismerte tettét.