Zsófia, Szonja
9 °C
21 °C

Tízéves fiú késelt a Blahán

2008.01.10. 21:35
Súlyos sérüléseket szenvedett az a 15 éves kamasz fiú, akit egy tíz év körüli gyerek szúrt combon a Blaha Lujza téren csütörtökön délután. A rendőrségre előállították a támadót, aki az áldozat mp3 lejátszójára pályázott, a kisfiú kora miatt nem büntethető tettéért.

Súlyos sérülésekkel vittek el a mentők csütörtökön kora este egy 15 éves fiút a Balaha Lujza térről, ahol egy 10 éves fiú megkéselte. A késelő kisfiút a rendőrök elfogták, de a törvények szerint el kell engedniük.

Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a Blaha Lujza téren délután öt óra körül a 10 éves fiú a nagyobb gyerek mp3 lejátszóját akarta megszerezni. A kisebbik gyerek kést vett elő fenyegetésképpen és combon szúrta a 15 éves fiút. A mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba a megkéselt gyereket. A rendőrök elfogták a késelőt.

Az Index helyszínre érkező riportereit az érdekelte, hogy vajon az egyik videónk főszereplője volt-e a tettes. A szemtanúk azonban ellentmondóan nyilatkoztak, így csak az tűnt biztosnak, hogy a késelő fiatalt az aluljáróban fogták el. Az egyik megkérdezett látta, hogy tizenöt rendőr jelent meg a helyszínen, és elkapták a még jelenlévő fiatal elkövetőt. "A rendőrök ahogy szokták, jól összeverték, merthogy tudják, holnap úgyis ki kell engedni" - mondta. A késelés egyesek szerint a téren történt.

A Független Hírügynökség úgy tudja, a gyereket még csütörtökön elengedik, ha megtalálják a szüleit, vagy törvényes képviselőjét, mert a törvények szerint a kora miatt nem lehet megbüntetni.