Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hetedikes fiú késelt egy nyírbátori iskolában

2008.06.10. 14:14
Késsel megvágta iskolatársa mellkasát egy nyírbátori hetedik osztályos diák hétfőn, a település egyik általános iskolájában. A rendőrség súlyos testi sértés kísérlete miatt indított eljárást. A gyanúsított egy 15 éves fiú, aki kihallgatásán a rendőröknek azt mondta, hogy valóban lökdösődtek társával és közben elővette a kést. A sérülést viszont csak véletlenül okozta. A fiú könnyebben sérült meg, társának pillangókése a mellkasát karcolta meg.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a rendőröket hétfőn késelés miatt hívták ki a nyírbátori iskolába. Az udvaron ugyanis verekedés közben egy hetedikes fiú a pillangókésével felsértette társa mellkasát.

A kést egy bokorban dugta el, de kihallgatása után megmutatta a rendőröknek a rejtekhelyet. A fiú azt mondta hogy valóban verekedtek és elővette a kést is, de véletlenül sebesítette meg társát. A fiú egyébként könnyebben sérült meg, a rendőrség súlyos testi sértés kísérlete miatt indított eljárást.

A Nyírbátor oktatási intézménybe 580 tanuló jár. A nevelőtestület a rendőrségi vizsgálat eredményének ismeretében, később fogja megvitatni az ügyet. Az iskolában a Független Hírügynökség tudósítójának elmondták, hogy a tanárok helyzete nehéz, mert nincs joguk megmotozni a gyerekeket. A hátrányos helyzetű családból származó, nehezen kezelhető fiú egyébként a táskájában hozta be a kést az iskolába.