Piroska
-1 °C
5 °C

Román gyanúsítottja van a szabadbattyáni kettős gyilkosságnak

2003.11.18. 14:17
Kettős gyilkosság történt hétfőre virradóra Szabadbattyánban. A mezőföldi település egyik családi házában az ott lakó házaspár mindkét tagjával végeztek. A rendőrség egy 22 éves román fiatalembert gyanúsít a brutális gyilkossággal.
A Mai Nap keddi számában megemlíti, hogy szomszédjuk talált rá vérbe fagyva a köztiszteletben álló szabadbattyányi családra. Az Index érdeklődésére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékese elmondta, hogy nagy valószínűséggel rablógyilkosság történt. A ház urának és feleségének - lapértesülések szerint - azért kellett meghalnia, mert felébredtek a betörő által okozott zajokra.

Román gyanúsított
A nyomozók szerint a brutális kettős gyilkosságot egy 22 éves, román állampolgárságú férfi követhette el, aki jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik. A keresett fiatalember körülbelül 175 centiméter magas, vékony, szikár testalkatú, melírozott hajú, fogai elöl feltűnően rosszak. A feltételezett gyilkos törve beszéli a magyar nyelvet, ám mindent megért. (HavariaPress)
Késsel ölt

Fejér megye legismertebb savanyúsággyártó vállalkozóit jóindulatú, nyíltszívű, barátságos családként ismerték. A Blikk úgy tudja, hogy a Kertai Pált és feleségét Annát késsel végezték ki.

A Mai Nap információi szerint a család harmincéves fia a nagymamájánál töltötte az éjszakát, aki a székesfehérvári Szent György kórházban fekszik súlyos betegen. Ezt az alkalmat használta ki a betörő, hogy behatoljon a gazdagnak vélt család házába. A mészárlást az egyik szomszédasszony fedezte fel hétfőn hajnalban, aki a cukorbeteg Anna asszonynak járt át segíteni. Az estébe nyúló helyszíni szemle alatt még nem sikerült pontosan megállapítani, mit is vittek el a családi házból.